31 maaliskuuta 2013

Pääsiäistä !

Tänä vuonna ei pääsiäisen aikaan juurikaan ylimääräisiä vapaita tullutkaan ja eilenkin vielä oli sellainen välityöpäivä. Ja nyttenkin on vain normi parin päivän vapaa, jotka tuleekin varmaankin vietettyä ulkoillen ja jotain kivaa puuhastellen.

Vaan tälle aamulle olin suunnitellut perheelleni pientä pääsiäis ylläriä aamiaisen muodossa, joka onnistuikin lähes yllätyksenä.......

....... Aamusella olinkin jo apus kello kuudelta ylhäällä aloittelemassa aamiaisen laittoa, vaan koirat ensin aamutarpeille ulos ja uunipuiden noutoa ja tulet uuniin jotta yön koleus tuvasta kaikkoaisi.


                   Onks pakko nousta jos ei taho???

  Ja juuri kun kaikki alkoi olla valmista, alkoi yläkerran rappusista kuulua pienten jalkojen tömpsettä ja nuorempi tyttäreni kamusi silmät sikkuralla tupaan, oli ilmeisestikkin herännyt keittiö koneiden hurinaan ja tuli tarkastamaan tilanteen. No loppu laittelut tuli tehtyä tyttären seuratessa vierestä ja saipa samalla opetella ihan pannukahveen keittoa minun mummoni opeilla :)

Pääsiäis aamiaiseen kuuluikin muunmuassa sitä pannukahvia, uunituoreita porkkanasämpylöitä, vadelmarahkaa jne... no tietty pitihän lapsille olla suklaamunia ihan koko kulhollinen :D


Ja eipä kuulunut yhtään narinoita vaikka kävinkin herättelemässä siinä kahdeksan maissa aamiaiselle.

Ja Hippukin oli sitä mieltä että papan sämpylät on hyviä "neitokainen" kävikin noutamassa maistiaisen leipäkorista itselleen, vaan huonoksi onnekseen jäi kiinni ja kun en voi hyväksyä moista käytöstä että pöydältä omin kuonoin käydään hakemassa eikä kyllä luvankaan perästä, niin pakkohan se sämpylä vaikkakin se olisi kuulemma ollut herkullista, oli otettava pois.




No mitäs minä papan pikku-rohmu, se sämpylä oli oikeesti hyvää tai siis olis ollu ja vitsi en vielä kerennä ees laittaa voita ja olishan siinä ollu muutakin hyvää. Vaan minkäs teet kun huomasivat :D

No tietenkin asiat aina sovitaan ja keskustellaan selviks jottei mikään jää kaivelemaan...


     Anteeks! Mutkun se vaan ihan vahingossa tippu mun kuonolle ja enhän mie voinu vastustaa kiusausta. :)


Vaan iloista pääsiäisen loppua kaikille toivoo pupu-poimureiden väki.

26 maaliskuuta 2013

Kesää odotellessa.....

Auringon paistaessa jo lämpöisesti alkaa multasormeakin syyhyttää ja onkin jo valmistauduttu tulevaan kesään. Nuoremman tyttäreni kanssa meillä onkin ollut perinteenä laittaa chilejä sekä vihannespaprikoita kasvamaan kesäksi. Viime kesä kun oli sateinen ja kylmä niin sato jäi huonoksi nyt ennakoimme enempi ja idätys suoritettiin hyvissä ajoin, taimet on jo päästy koulimaan omiin ruukkuihinsa kasvamaan ja odottamaan kesän lämpöä ja kasvupaikkoja ulkona lämpöpenkissä sekä pienessä kasvihuoneessa.






Kyllähän noista tulee puhdasta luomu herkkua ja ennen kaikkea on lasten kanssa mukavaa yhteistä puuhaa, kun ne kasvattaa ja hoitaa aina sadonkorjuuseen asti itse. tytärkin on aina innolla odottanut kevättä jotta pääsee taas kasvatus puuhiin, ne on niitä elämän pieniä, mutta tärkeitä asioita yhteinen aika ja tekeminen :)

                          Herkullista kesän odotusta :)

20 maaliskuuta 2013

Odottavan aika... .....ei aina ole pitkä

Vaikka nyt koirien kanssa ei päästäkkään maastoon niin ei sitä yleensä silti tule jumiuduttua tupaan.
Luonto kun näyttelee hyvinkin tärkeää osaa elämässäni niin harrasteet ovat sitten sitä myöten. Kesäisin tulee vietettyä aikaa kalavesillä ja metsiltä soille tulee kuljettua, marjastellen,sienestäen ja kameran kanssa kulkien aina pitkälle syksyyn asti. Ja nyt varsinkin kevät auringon paistellessa alkaa tuota liipasin sormea syyhyttää kameran puolelle, ja mieli tekevi samoilemaan eväiden ja kameran kanssa ihailemaan luonnon kauneutta.

Tässä on joitain otoksia vuosien varrelta mitä on tullut räpsittyä.....  

                      ............... Ja nämä sit on nyt vaan tämmöisen harrastelijan otoksia.










Nyt kun tuossa vähän aikaa sitten tuli vielä hommattua lisää kalustoa kuvaus puolelle niin kovasti olisi menevän mieli kohti erämaita. Tällä hetkellä kuvia tulee oteltua Canonin EOS 30D putkia on canon 70-200 mm ja siihen 1,4 x telejatke ja sit on 18x55mm canoni pikkuputki. Haaveena on saada macroputki lähikuvausta ajatellen vaan näillä mennään toistaiseksi ja jos sitä nyt pääsiäisen aikaan ilmat sallisi niin voisi lähteäkkin piipahtamaan kuvausreissulla.

Iloista kevään jatkoa toivoo Pupu-poimurien väki


18 maaliskuuta 2013

Ylös, Ulos ja lenkille

Tänään meillä oli urheilupäivä ja hieno sellainen olikin, aamulla oli pakkasta -15 c ja aurinko paistoi aivan pilvettömältä taivaalta. Aamun navettatöiden jälkeen pappakin pisti tennaria jalkaan ja läksi meidän kans rimpsalle, vähän sitä kyl jännitti et mitä sen selkä tuumaa lenkkeilystä, vaan hyvinhän hään tuli mukana.

Aamusella yhdeksän maissa startattiin kotipihasta kohti kirkonkylää, ja aateltiin käydä äippää moikkamassa töissä. Pikkasen kyllä lenkkeilyä häiritsi ne herkullisen tuoksuiset jänön jäljet siinä pihatien varrella tai olihan niitä jälkiä pitkin matkaa aina siellä täällä ja pakkohan niitä oli päästä vähän nuuskuttaa.



Siinä sitä taivallettin nauttien aurinkoisesta säästä ja päivän "posteista" autojakin tuli paljon vastaan ja selänkin takaa vaan ei ne yhtään pelottanut vaikka ison tien vartta pitkin kuljettiinkin olihan se pappa pitämässä huolta meistä ettei auton alle jäädä. Kylällä olisi ollut paljon mielenkiintoisia ihmisiä joiden kans olisi voinut tehdä tuttavuutta vaan hienosti me ne sit kumminkin ohitimme kun kaikki ei kuulemma välttämättä tykkää jos me hyppäämme iloisesti vastaan, joten käveltiin vaan sit kohti äipän työpaikkaa. Äippä kyl ilostu kovasti kun käytiin kattomassa häntä ja siitä sit käveltiin papan työpaikalle ja siinä piettiin pien paussi pappa kävi hakemassa meille vähän vettä ja toi hän meille munkinkin puoliks jotta jaksetaan kävellä kotiin, kun olihan meillä matkaa takas kotio 10 km. Vaan sattu siinä kylän pinnassa yks jännä juttu. Siellä alhaalla meni joku outo koliseva vekotin pappa sano et se olis kuulemma juna mikä se sit onkaan annappas kun ihan vilkasen itse.


No tässä sitä sit hilppastaan kotia päin ja ei vielä yhtään tassua matka paina,  pappa kyl sano et hieman alkaa jo selkää jäykistää vaan urhoollisesti pysy meidän tahdissa silti :)


Vaan katos olisko tuolla jänö? Vähän kyllä tuoksus siltä, mukava olis kyllä pöläyttää sitä liikkeelle !



                  No ei sit tällä kertaa, jatketaan sit matkaa......

     ..........  Vaan ilo oli ylimmillään kun me sit päästiinkin näkemään Jänö ja ihan siinä meidän kotikylän tien varrella. Se mokoma oli aivan tien vierellä makuulla ja sillehän piti kyl sanoa pari valittua haukkua kun ei meitä hihnasta irti päästetty vaikka mitenkä kovasti pyysimme. Vaan olipa papallakin piteleminen kun me temmottiin kohti metsää :D



Ja viimein sit saavuttiin kotiin ja taivallettua tuli n. 22 km ja lenkin päätteeksi oli mukava käpertyä papan viereen sohvalle siihen meidän lempipaikalle.



          Iloista kevään jatkoa kaikille toivoo: Hippu ja Nelli

17 maaliskuuta 2013

Kesää odotellessa.......

Tämä kevät talvi on toistaiseksi mennyt jouten ollessa kun tuon isännän selkäkin reistailee niin ei ole voitu käydä juoksemassakaan nyt lähi aikoina. Ei ole silti tarvinnut yksin eikä kaksinkaan pekästään tarhassakaan makoilla, vaan olemme kummiskin saaneet nauittia koko perheen läsnäolosta sisätiloissa aina silloin tällöin. Nyt onneksi rupeaa isännän selkäkin pikkuhiljaa vähän tokeutumaan ja puhe oli jos sitä jo ensiviikolla uskaltaisi kokeilla pientä juoksulenkkiäkin. Mutta eipä silti mukava se on sisälläkin välistä peuhata varsinkin tuo meidän häräntalja on ehdottomasti ykkös paikka piehtaroinnille, tai no ehken kummiskin sohvan jälkeen.......



Ja kattokaas miten hienosti osataan pyörähdellä ja olla kiltistikkin......

            ............. Ja isännän kädessä olevalla pullallahan ei ole mitään osuutta asiaan, kun mehän emme pullaa syö. No ehkä vähän voitas maistella tai oikeestaan......            

                          .......Tahtoo pullaa tahtoo pullaa oikein kovasti


oli hyvää :) hei taas ensikertaan.

10 maaliskuuta 2013

Kakkua ja Kimallusta

Tuossa parina viimeisenä kautena Hippu on kunnostautunut koerintamalla hienosti ja saikin itselleen syyspuolella pokattua Suomenkäyttövalion arvon. Vaan kun jahtiaikana kiirettä riittää niin metsästyksen, treenien ja kokeiden takia, niin sen kummemmin asiaa ei oltu keretty juhlistamaan. Nyt kun kausi on ohi niin tottahan toki "lapsukaisen" Ajokoirien ammattikoulusta valmistujais juhlat piti järjestää, niimpä nyt kun itselläkin on lomaa olikin juhlat hyvä pitää. Päivän aikana vilskettä riiti heti aamusta alkaen, valmistelujen myötä, vielä viimehetken paistoksia ja muuta tohinaa kotimme "eläintarhan" tiimoilta.

  Hipun päivä alkoi aamu-venyttelyllä ja unihiekan karistamisella silmistä.



                   Ai  hei huomenta vaan kaikille !

Ja Hippu kyllä tiesi olevansa päivän sankari ja huomion keskipiste ja odottikin tyynesti vieraita, nauttien tilanteestä täysillä  "ihanaa pentu tarhassa ja minä sisällä, etpäs nyt roikukkaan mun kimpussa"


Mutta jokos siellä vieraita saapuu ?? pitäisiköhän minun mennä ottamaan vastaan. Njää antaa isännän hoitaa se homma mie moikkaan sit kun tulevat sisälle.




......Tarjolla oli niin suolaista kuin makeaakin purtavaa. Karjalanpiirakoita, munavoi, savuhauki-salaattia, pastramihärkää, suppilovahvero täytteisiä tuulihattuja, tiikerikakkua, kaurakeksit ja korvapuustikranssi.....




No tokihan sankari kävi tarkastamassa ja maistamassa tarjottavat ennen vieraiden saapumista.....


              Ok ! kyllä passaa, voitte tulla jo kahveelle.


              Ja tietenkin palkintopöytä kuuluu asiaan.....




Ai niin joo! Tuossahan noita minun saavutuksia on näytillä, paitsi ei ne jänöt mitä mie oon tänäkin kautena saanu, no auttohan se isäntä hieman sen pyssyn kans, vaan mie sen suurimman työn kuulemma tein ja onhan he minua siitä kovasti kiitelleet. Iloista kevään jatkoa kaikille ja nähdään taas. :)

05 maaliskuuta 2013

Lomaa, pakkasta ja haljenneita putkia

Nyt tässä on lomaa jo jokunen päivä tullut itsekkin vietettyä ja loman alku yllärinä saatiin ilta vieraaksi putkimies. Talostamme vedenpaineen kadottua suuntasin kellariin ilmaamaan paisuntasäiliötä ja työn suoritettu ja laitettuani pumput ja hanat päälle rupesikin yhtä-äkkiä selkäni takaa kuulumaan suhinaa, ensin luulinkin että ilmaus ruuvi olisi löyhällä vaan hienoinen vesisuihku varaajan vierestä ikävä kyllä osoitti ajatukseni vääräksi. yöllä kun on ollut vielä pakkasta liki kolmea kymmentäkin oli pakkanen päässyt hiipimään kellariin tekemään tuhojaan vanhat kupariputket olivat väsyneet ja revenneet kun ilmeisestikkin ne on vuosien saatossa jäätynyt useammankin kerran. Eipä tätäkään episodia arvattu koska veden tulo ei lakannut missään vaiheessa eli putket eivät ole olleet umpijäässä ainakaan meidän aikana. Vaan onneksi putkimies pääsi tulemaan heti samana iltana korjaamaan tilanteen putkia poikki ja uutta tilalle ja niin homma taas toimii ja laitettiin samoin tein lisä lämmitystäkin kun se yksi patteri ei näköjään riitä pitämään tarpeeksi lämpimänä sitä tilaa.

Vaan ompa tarhamme asukitkin saaneet nauttia sisällä olosta kun noita yöpakkasia vielä riittää, päivät köllöttelevät tarhassa ja yöksi pääsevät sisä tiloihin ja aamukahvit juodaan tietysti kimpassa ennen tarhaan menoa. Ja talon paras paikka löytyy yllätys yllätys ikkunan vierestä sohvalta.




"Vaan eikö noita sälekaihtimia voisi jo avata jotta saisi ihailla jänön jälkiä näin sisältä käsin lämpöisestä"
 

             Mukavaa aurinkoista kevät talvea kaikille :)