24 kesäkuuta 2013

Paluu arkeen !

Juhannus meni ja nyt alkaa paluu arkeen, työviikko alkaa iltavuorolla niin kerkeää tässä aamu askareiden jälkeen hieman koneella piipahtamaan.

Juhannuksen aikaan aurinko helli lämpöisesti ja sama näyttää jatkuvan edelleen joten chiliukasvattamoon piti viritellä jo harsoja varjostamaan ja ikkunakin on pidettävä kokoajan raollaan, kun aurinko alkaa heti aamusta käymään kuumana ja chilit ja paprikat kastelusta huolimatta hieman lurpottaa. Niin että ei se liika aurinkokaan ole hyvästä.

Niin juhannuksena ei mitään ihmeellistä tullut tehtyä yhtenä iltana piipahdin vapaa-ajan "töissä" juhannus juhlilla ja yö aikaan käytiin sitten koirien kanssa lenkillä kun päivät on aivan liian kuumat. Nyt tuli kokeiltua ensimmäistä kertaa meidän nuoremmankin ajurin kanssa pyörälenkkiä kun tähän asti ne on hoidettu apostolin kyydillä, Nelli kun on sellainen ADHD tapaus niin olen tuota pyöräilyä hieman arastanut, mutta joskushan se oli tehtävä ja juhannus yö kun ambulansseilla riittää varmana muutenkin töitä niin silloinhan oli hyvä aika testata kuinka toinen käyttäytyy.....

No sanoisin että aika hyvin homma toimi pienten alku tsempaloiden jälkeen, muutama kerta pyörän eteen kerta tienviitan väärältä puolen ihan sellaista pientä vain eli kaikki meni oikeastaan ihan hyvin kunnes .......

....... Ne pitkäkorvat ! Aina ne löytyy silloin kun ei välttämättä tarvitseisi ja kotona sitten tuli myös pientä palautetta vaimolta. " Siis rämäpyörä, kaksi koiraa ja sie otat samalla videota !!! "

                  " No mutta oli mulla sentäs kypärä päässä"  Oli minun ainoa puolustus :D

Tuossa hetki ennen jänistä joka veti täydellä kaasulla tien poikki, no onneksi on oppinut tulkitsemaan koiriaan ja huomasin käytöksestä et nyt lähtee ja kerkesin jarruttaa ja hypätä alas satulasta joten mitään katastrofaalista ei pääsyt tapahtumaan.


                     Hauskaa kesän jatkoa :)

22 kesäkuuta 2013


   Oikein leppoisaa ja rauhallista Juhannusta




                    Toivoo: Pupu-poimurit

20 kesäkuuta 2013

Valmennusta.....

Nuorempi tyttäreni kun on innoissaan käymässä metsästys korttia, niin siihen liittyvää toimintaa on koetettu nuorelle lomalaiselle hieman järjestää. Ja siltä tiimoin kävimmekin eräleirillä ja ampuma harjoitteluakin on suoritettu erinomaisella menestyksellä (vieläkin saan kuulla tuosta edellisestä ratakeikasta) :D Metsästäjän opas on ollut kovassa käytössä tänä kesänä ja parhaani mukaan olen koettanut häntä opastaa.

Vaan hienoista keleistä huolimatta on kyllä tullut homehduttua sisälläkin koneen ääressä koettaen tehdä joitakin tunnistus tehtäviä neidille avuksi tulevaa tutkintoa varten.







Nyt kun neiti on mummilassa vierailulla on sitten tullut noita tehtäviä naputeltua urakalla. Kyllä hän kirjasta kun kyselee niin vastaukset latelee kuin apteekin hyllyltä, mutta tuossa olikin ajatus että oikeasti opitaan laji tunnistus eikä järjestys kirjasta. Ja sitä paitsi vaikka tutkinnossa laji kuvat onkin samoja mitä metsästäjän oppaassa, niin onhan ne siinäkin napsittu sieltä täältä eikä suinkaan sivu ja kuva järjestyksessä.

Vaan jatkamme harjoituksia ja toivomme parasta että neiti saisi tutkinnon suoritettua, kun intoa ja kiinnostusta hänellä riittää ja jos se ei nyt vielä onnista niin eihän sitä kukaan kiellä edelleen kulkemassa mukana. Nuori kun toinen vielä on niin aikaahan tuohon harrastukseen varmana vielä on reilusti. :)

18 kesäkuuta 2013

Treeniä ja pientä kisailua :)

Kävimme tuossa nuoremman tyttäreni kanssa ampumaradalla harjoittelemassa, ja neiti napsutteli aivan innoissaan pienoiskiväärillä tauluun. Ensin täytyi vain kohdistaa kiikari, kun olin lyhentänyt perän tytölle sopivaksi, vaan kun kohdistukset oli suoritettu hyvin tuntui tauluun käyvän. Hetken siinä harjoiteltuaan tyttäreni halusi haastaa Isän pieneen kilpailuun. matka 60 m ja viisi laukausta ihan viralliseen tauluun.

No pitihän minun lapsen iloksi kisaan ryhtyä.............


                             ................  Mikä sitten kyllä osottautui virheeksi tyttäreni sitten näytti tällä kertaa marssi järjestyksen, neiti siis otti ja voitti tuon meidän leikkimielisen kisan.





No ylpeähän sitä voi lapsestaan olla kun opetukset ovat mennet perille. Ja tietenkin voittajan piti saada palkinto. Mitalleja ei nyt jaettu, mutta karkkipussi tuntui käyvän vallan mainiosti mitallin sijasta.
No ei sitä itselläkään huonosti osunut 2x10 2x9 ja viimeinen laukaus vain karkasi taulun reunalle ja siinä peli sitten ratkesi tyttären eduksi. ja turhapa sitä on mitään selityksiä keksiä, kisa mikä kisa ja tyttö oli tällä kertaa parempi. Ja sen kyllä huomasi kun toinen kotiin palatessa loisti kuin Naantalin aurinko. Ja jotenkin minusta kyllä tuntuu että, voin tästä vielä kuulla kerran jos toisenkin. :D

16 kesäkuuta 2013

Vasara ja nauloja.....

Tänään tuli hieman nikkaroitua ja ihan ulkosalla kun sitä sadetta ei sitten riittänytkään kuin vain yhdelle päivälle. Chilit ja paprikat kun oli aika siirtää jo ulkosalle niin tuli sitten nikkaroitua niille uusi, uusio tarpeista kyhätty mini-kasvihuone. Tyttärenikin innostui siinä mukana askartelemaan omia juttujaan taisi nikkaroida opastekylttejä (synttäreitään varten) ja pitihän hänen tehdä vielä ampumataulun taustakin, kun huomenissa oli tarkoitus käydä hieman harjoittelemassa radalla :)

Vaan tämä sitten muutamasta vanhasta ikkunalasista ja käytetyistä laudoista sitten syntyi.




Rumahan se on kuin mikä, mutta jos se asiansa ajaisi ja voisihan sitä tuohon ulkopintaan vetäistä punamulta maalia samalla kuin heinähuoneen seinäänkin. Lasit tuli laitettua niin että ne voi ottaa talveksi pois jottei lumi pääse niitä hajoittamaan ja etupuolen lasi on saranoilla jotta voi tarvitaessa tuulettaa, ja senkin saa myös kokonaan pois niin sadonkorjuukin on sitten helpompaa.  Kaikki taimetkin vielä mahtui hyvin sisälle, ja ennen istutusta multa,turve ja hiekka seokseen vielä sotkettiin hieman hevospoweria kasvua lisäämään.






No syksymmällä sitten nähdään mitä on saatu aikaiseksi, toivottavasti saadaan nauttia työn hedelmistä :)

14 kesäkuuta 2013

Sataa sataa ropisee.......

Niin se tämäkin pitkähkö poutajakso sai loppunsa ja meidänkin mäellä on koko päivän satanut vettä aivan niin kuin ennuste lupasikin. Ja näyttäisi sadetta ja ehkä ukkos kuurojakin vielä jatkuvan useammankin päivän ajan.
Ja eipä kyllä juuri tarhankaan asukeista näkynyt muuta kuin vain hivenen kirsua kopin oviaukosta kun töistä kotio palailin sen verran vain pilkisti että totesivat isännän tulevan ja takas kopin perukoille :D

Ja kyllä itsekkin tuossa tuumailin kahvetta keitellessä näin nuorison kieltä lainaten että EVVK, sillä olinhan järjestänyt iltapäivän ohjelmaksi uusien laitumien laiton.......

No luvattu mikä luvattu ja kovin oli vaativia ääniä lampolassakin että ei auttanut muuta kuin ryhtyä tuumasta toimeen ja lankoja virittelemään uudelleen. Kastuihan siinä vaikka olikin sadevarusteet, mutta kun se takki !!! Vetoketju otti ja hajosi niin eihän sitä saanut kiinni joten paidan etumus oli likomärkä, mutta lampaat ja vuohet pääsivät uudelle nurmelle onnellisena saateesta huolimatta päivälliselle.

Ja onneksi tuli ennakoitua ja koirien kanssa pidettiin eilen liikuntapäivä ja lenkkeiltiin kahteenkin otteeseen. Niin ei tarvitse toisia tänään kiusata viemällä sateeseen lenkille.

No onhan se sadekkin välistä tarpeen kunhan vain ei tulisi samanlaista sade rintamaa niin kuin viime kesänä, mutta poutapäiviä odotellessa on sitten sisätöille aikaa jos sitä nyt laittaisi sen uuden kasvulavan chileille ja paprikoille. :)








       Mukavaa kesää sateesta huolimatta toivoo pupu-poimurit

11 kesäkuuta 2013

Leiri elämää ......

Nyt sitä on pikku hiljaa kotiuduttu ja palauduttu leiriltä. Leirin ohjelma oli tiivis, mutta ei näyttänyt haittaavan tahtia tyttäreni nautti silmin nähtävästi leiristä ja heti oli sitä mieltä että ensi kesänä pitää päästä uudelleen.

Ja hyvin näytti Hippukin viihtyvän leirillä, vaikka hieman jännitin kuinka hän suhtautuu teltta majoitukseen, niin ei se ollut mikään ongelma nautti vain tilanteesta pentu ei härki kimpussa ja sai olla meidän välissä  :)




                   Joko sitä pitäis ruveta nukkumaan ?????


                    Ja tää on sit mun paikka !!!

Ja ei Hipun olo ollut yhtään tukala päivisinkään kun rapsutuksia riitti tasaisin väliajoin muiltakin kun vain isäntä väeltä. Tyytyväisenä Hippu  loikoili teltan eteisessä päivisin, alussa vain hieman piti itkeä jos poistuimme näköpiiristä. Vaan pian sitten Hippu luotti että kyllä ne tulee takas vaikka välistä johonkin menevätkin.



 Ja jos kävimme jossain pidemmällä niin Hippu oli mukanamme tietenkin. Ampuma radallakaan ei tarvinnut turhaan jännitellä olihan se jo tuttua touhua sielläkin tyytyväisenä köllötteli oman auton varjossa ulkosalla kun kelikin suosi. Parina iltana kyllä ukkoskuuro sateineen kävi tervehtimässä, vaan onneksi teltta toimi niin kuin pitääkin ja sade pysyi ulkopuolella.

Lenkillä oli mukava käydä läheisillä metsä poluilla ja kun pupuja ei ollut näkösällä niin piti sitten hieman oraville pitää jöötä. Sattui leirin ekana aamuna kun oli leirin avaus ja tutustuminen, orava tulemaan siihen kuusen oksalle. Niin Hippu oli sitä mieltä et tää ei kuulu kuin vain leiriläisille ja päästikin sitten ilmoille liki pitäen ajohaukut joka tietysti herätti pientä hilpeyttä ja kevensikin sopivasti alku jännitystä :)






Vaan niin aikanaan leirikin loppui ja oli sitten aika palailla kotiin, mutta ennen kotiin menoa kävi sitten Hippu synnyin kodissaakin kertomassa kuulumisia, kun siinä lähellä sattui leiripaikka olemaan ja kovasti kennelin väki ilahtui kun kasvattiaan näkivät.

   Vaan oikein mukavaa kesän jatkoa ja hei tas seuraavaan kertaan  :)  



05 kesäkuuta 2013

Huh hellettä !

Nyt on kyllä niitä poutapäiviä piisannut mitä niin kovasti viime kesänä kaipailtiin. Ja eipä ole tarhankaan väki kovin kummoisia jaksanut touhuta kunhan vain ottavat tarhan terassilla aurinkoa ja välistä kopin hämärään pois paahteesta. Lenkitkin on pitänyt jaottaa aamuvarhaiseen ja ilta myöhään kun päivällä on aivan liian kuuma juoksutukseen. Vain sisällä olosta ovat Hippu ja Nelli nauttineet aivan suunnattomasti kun kattopuhaltimet hurisee täydellä teholla niin sen vilpoisessa tuulahduksessa on aina mukava loikoilla.





Toivottavasti huomenna olisi hieman vilpoisampi ja pilvisempi päivä kun aamusta lähdemme ajamaan kohti pohjanmaata, no jos keli on tällainen niin sitten vain pysähdyksiä ja juomataukoja on useampia jottei Hippu läkähdy autoon ja Kun vielä pakkaa eväät itsellekkin kylmälaukkuun niin voi pysähdykset suunnitella levähdys paikoille niin pääsee Hippu samalla jaloittelemaan. Eli huomenna reissumme alkaa ja palailemme jossain vaiheessa ensiviikkoa kuvioihin takaisin.

                   Siihen asti kaikille oikein mukavaa kesää !

01 kesäkuuta 2013

LOMAA !

Nyt sitten alkoi tarhan isännälläkin kesäloma. Sinänsä kyllä outo ajankohta näin metsissä viihtyvälle erästelijälle, mutta nyt onkin vain viikko lomaa joka on tavallaan sijoitus tulevaisuuteen. Eilen nimittäin perheemme juniorille kolahti postilaatikkoon kauan odotettu kirje. Ensiviikolla lähdemme nuorimmaisen kanssa kahdestaan reissuun joten kirjoittelu jää sitten vähäksi aikaa tauolle, mutta postaamme sitten lomareissun jälkeen kuulumisia, sillä tarhamme vanhempi ajuri-neito lähtee meidän kanssamme reissuun.

Niin Hippu pääsee tyttäreni mukaan ikään kuin onnen maskotiksi mukaan eräleirille. Kun tuo nuorempi tyttäreni on todella kiinnostunut metsästyksestä ja tuosta ajokoiraharrastuksesta tai siis ylipäätään luontoon liittyvistä jutuista, niin tokihan tyttöä pitää kannustaa ja siksi vietämme tuollaisen isä-tytär leiriloman. Tuo leiri on ollut todella odotettu juttu kun pari kuukautta sitten sinne ilmottauduttiin, niin siitä lähtien on laskettu viikkoja ja päiviä sekä iskää on muistutettu tasaisin väliajoin leirin lähestymisestä, ja kun sitten eilen leirikirje kolahti postilaatikkoon niin kyllä tyttärelläni oli ilo ylimmillään. Mutta kerromme sitten Hipun leiri kuulumiset kunhan kotiudumme.

vaan nyt otamme hetken rennosti loman kunniaksi, kun kelikin on niin kuuma jottei oikein voi vielä lenkillekkään lähteä vaan odotamme illan viilentymistä.




   Oikein leppoisaa kesää sekä lomaa toivoo pupu-poimurien väki