24 toukokuuta 2014

Kevät keräilyä

Talveen varustautuminen tulee aloittaa jo hyvissä ajoin, minulla se tuleekin aloitettua heti keväästä. Nyt kun luonto on hyvin vehreä onkin ensimmäisten yrttien keräilyn aika. Jokainen varmaan muistaa jo lapsuudesta polttelevan kasvin itselläni on varsin tuskallisia lapsuus-muistoja tuosta, kun kaaduin pyörällä ylläni vain shortsit ja T-paita suureen nokkospuskaan. Mutta kyllä nokkonen on oikein käsiteltynä erittäin maukas ja ravinteikas yrtti ja hyvin moni käyttöinenkin. Meillä lasten suurta herkkua onkin nokkosletut joita sitten joka kesä paistellaan milloin muurikka pannulla ja milloin tavan lettupannulla. Ja kyllä nokkonen antaan hyvää makua leipäänkin.

Ja tuota herkkua onkin tullut viimepäivinä keräiltyä kuivumaan talven varalle niin saa sitten talvellakin nauttia nokkosherkuista.





Markkinoillahan on hyviä yrttikuivureita tarjolla, mutta itse olen tyytynyt ihan perus kiertoilmauuniin.
Kiertoilmauuni onkin erittäin hyvä yrttien kuivaukseen saa kohtalaisen määrän kerralla kuivattua kun laittaa kolmeen kerrokseen kuivattavia. Lämpöä ei pidä laittaa uuniin jottei kuvattavat pala, pelkkä puhallus riittää sillä uuni lämpenee hieman n. 50 c vaikkei siihen lämpönamiskaan koskekkaan ja se käytössä todettu hyväksi. Niin tietty uuninluukku täytyy olla hieman raollaan jotta kosteus pääsee hyvin poistumaan ja kuivausaikahan tietysti riippuu siitä mitä kuivauksessa on.

Vaan keräilyä tässä vielä jatkellaan ja ensiviikolla olisikin tarkoitus lähteä katselemaan joskos korvasieniä löytyisi.

       Lämpöiset alkukesän terveiset Pupu-poimureiden tarhalta :)

22 toukokuuta 2014

Harjakaiset ???????

Tuossa kevään korvilla valmistui se meidän vessa remppakin. Tai oikeastaan on eteinenkin valmis, ainut että täytyy jostain koetella etsia vanhan ajan listoja. Mutta taitaa olla helpommin sanottu kuin tehty sillä ei tunnu sellaisten listojen höylääjiä enää olevan, joten voi olla tyytyminen nykyaikaisempiin versioihin. Eteisen värit kyllä valikoitiin vanhan-ajan värikartastosta kun talokin on sellainen vanha rintamamies-talo.


        Vaan lähtökohtahan oli tämä..................




 

                      Ja tässä käytiin.....................




                          Tähän sitten tultiin..........


















     Ja eteinen näyttää tällä hetkellä sitten tältä......






Onhan siinä ollut näpräämistä muiden töiden piälle varsinkin kun purkaminen piti tehdä ihan alkuasetuksiin asti, ja kun tuo rakenus puoli ei ole alaani, niin mietiskelyyn tuhraantuu aikaa enempikin. Mutta onneksi vanhin veljeni on rakennusalan rautainen ammattilainen jolta sitten sain tarvittaessa teknisiä neuvoja. Ja olihan hän sitten kaverina kun lattian valua tehtiin, mutta muuten tulikin kaikki tehtyä itse. No tietysti putki sekä sähkötyöt teki ammattilainen :D

Peili oli vaimoni ajatus jonka sitten toteutin parhaan taitoni mukaan ja eteisen naulakkokin on käsialaani. WC:n ovi on entisöity vanha kunnon täyspuinen peiliovi joten karmit jouduin  tekemään myös, kun eihän nykyaikaset karmit käy noihin oviin ja samanlainen hivenen isompi ovi tulee sitten myös tosiaan vielä tuvan oveksi. Ovien kahvat sekä lukon helat etsitiin aittamme aarrearkusta koska ei haluttu liian uudenaikaisia vipstaakkeja niin ja tuon naulakon koukut ovat myös ns. retroa :D

No loppu tulokseen olen kyllä ihan tyytyväinen vaikka harrastelian vajavaisilla taidoilla remontti tulikin toteutettua, ja tuosta onkin nyt hyvä jatkaa tuvan puolelle jonka jälkeen sitten onkin vuorossa saunatilat :)

                 Kesän jatkoja toivottelee Pupu-Poimurit

21 toukokuuta 2014

Tytöt tahtoo pitää hauskaa.....

Pari päivää sitten piipahdimme Hipun ja Nellin kanssa kaupungilla. Ensin oli automme katsastus ja sitten olisi tyttöjen vuoro pitää "odotettu" shoppailu hetki ja pappa betalar :D

           Matkalla kaupunkiin................




Kyllähän nuo neitokaiset jo katsastusaseman pihalla keräsi katseita ja rapsutuksia, ja auton katsastus kävikin sitten niin supsikkaasti jotta jouduimme hieman odottelemaan kauppojen aukeamista, mutta siinä odotellessa olikin kiva hieman oikoa jäseniä pienen lenkin muodossa.

Vaan niipä se puoti aukesi ja tytöt pääsi asiakkaiksi.................





 Tytöt olivat sitä mieltä että palvelu oli hyvää ja asian tuntevaa. Sillä kun ensin oli sopiva malli päätetty niin myyjä vain vilkaisi ja heti löytyi sopiva koko ja kumpaisellekkin löytyi se lempivärikin . Niin siis Hippu ja Nelli kävi shoppailemassa hieman urheiluvälineitä eli ostos listalla oli uudet valjaat ja hihna.
No pitihän se sitte papan heltyä ja käydä tarkastamassa herkkuhylly joskos sieltäkin jotain kivaa löytyisi ja tokihan sieltä löytyi  neidit valitsivat possunkorvia illan herkkuttelu hetkeen.

Mutta kun kerran kaupungille tultiin, niin pitäähän sitä käydä samalla kaverien luona kylässä, ja isännän jutestellessa niitä näitä oli Hipusta ja Nellista kiva hieman tutkailla vilpoisalta verannalta helteistä kaupungin menoa.



         Hippu ! Voisinko miekin hieman vilkasta jookos ?



Ai vitsi mitähän noi työmiehet tuolla rakentaa tuliskohan siihen koirien iki-oma tavaratalo?

No luultavasti ei ! kaipa siihen tulee lisää näitä korkeita betonimöhkäleitä. Vaikka tiällä onkin kiva käydä, niin  on se mukava että me kuiteskin asutaan siellä maaseudun rauhassa. Ja viihtyyhän se isäntäkin siellä myös :D

Kylättelyn jälkeen sitten lähdettiinkin koti matkalle ja odottelemaan yön viileyden laskeutumista jotta päästäisiin testaamaan uudet lenkki vermeet.



Ai vitsi nää piällä onkin muuten hyvä antaa papallekkin hieman vauhtia ja vaarallisia tilanteita :D

Vaan jälleen näkemisiin ja lämpöistä kesää toivoo Pupu-poimurit

13 toukokuuta 2014

Treeni päivä

Tuli taas piipahdettua tyttären kanssa ampumaradalla hieman harjoittelemassa. Vaikka kyllähän tuo neiti tuelta napsuttelee mukavasti tauluun, mutta tämän kesän harjoittelu ohjelmassa onkin vapaaltakädeltä ampuminen.

Niin kuin asiaan kuuluu niin harjoittelu aloitettiin kylmäharjoitteluna eli ilman panoksia. Aluksi otettiin hengitysharjoitus ja samalla tähtäämistä ja oikeassa kohdassa puristus tätä harjoiteltiin ja kun homma tuntui sujuvan kylmiltään olikin aika kokeilla ihan oikeasti. Vaikka aluksi näytti hieman jännittävän kun opeteltava asia oli uusi, mutta siitä se vaan neiti heitti jännityksen taka-alalle ja ensimmäiset neljä laukausta läksi kohti taulua.




Täytyy kyllä sanoa että kyllä neidillä on käsi paljon vakaampi kuin viime kesänä, mutta onhan sitä jo ikää sekä kasvua muutenkin tullut vuoden aikana lisää. Ja viime kesänä taidettiin kokeilla yksi kerta vapaalta kädeltä, mutta silloin se tuntui vielä hankalalta joten silloin harjoittelut suoritettiin tuelta. Mutta nyt kun tuo ase pysyy hyvin hallussa niin tuet jätetään kokonaan pois.

Ja aivan mieletömän hienosti neiti veti ensimmäisen treeninsä ! Neljä ensimmäistä yksi karkasi ohi taulun taisi olla pieni laukaisu virhe, mutta kolme laukausta kyllä tiesi paikkansa.


 Ja tuota samaa rataa likipitäen hän sitten koko treenin veti. ja tuosta onkin sitten taas hyvä jatkaa harjoituksia.


         Kesän jatkoa toivottelee tuas Pupu-Poimurit :)

11 toukokuuta 2014

Kalusto hankintoja.

Näin keväällä ilmeni jo aiheelliseksi pienet kalustohankinnat. Tuossa parilla pyöräilyreissulla tuli useampikin sydämmen tykytyksiä aiheuttava tilanne, joka kirvoitti viimein luopumaan vanhasta jokseenkin jo vaarallisesta kulkupelistä. Ja kun vanha mankeli oli hyvästelty oli aika lähteä katselemaan uutta kulkupeliä ja yksi tärkein kriteerihän oli jotta poljinjarru on oltava aivan ehdottomasti, mutta toisaalta halusin myös jonkin verran vaihteitakin niin olisi sitten myös mukava kesäisin tehdä työmatkatkin pyöräillen. Täytyy kyllä sanoa että asettamillani kriteereillä ei hirmuisesti tarjontaa ollut ja olipa jo osasta kauppoja jo etsimäni pyörämallit loppuneet ja sanoivat että eipä enää tälle kesälle uusia tule.

Mutta onneksi kuitenkin sopiva peli löytyi ja mukaan kauppareissulta läksi Soliferin seitsemän vaihteinen pyörä jossa oli se poljinjarru. Kun mielestäni tuo poljin jarru on koiria juoksuttaessa ehdoten jo ihan oman turvallisuuden takia.



Ja pitihän se heti iltasella pistää vermeet päälle ja lähteä Hipun ja Nellin kanssa baanalle........



" Ai tollasen menopelin sie sit hommasit. Ok kyl se vaan passaa"



                "No ota se kuva nyt niin piästään lähtee !"


Mutta ei se sitten se ensimmäinen koe-ajo mennyt ihan kirjoitusten mukaan, siitä piti eräs pitkäkorva huolen ! Siinä yhdessä alamäessä aivan kuonon edestä n. 15-20 metrin piästä otti ja pyyhkäs poikkitien satanen lasissa jänö. No kyllähän sen tietää mitä tuollaiset kuohahtavat riistaveret omaavat ajurit tekee ! Se oli täydellisen räjähtävä ajolähtö ja en kerennyt kuin hieman tavata jarrua kun jo tajusin lentäväni ohjaussarvikon yli voltilla ojanpohjalle ja pyörä pääle. Hippu ja Nelli huuti kuin syötävät ja minä yritin parhaani mukaan sekviytyä hihna-koira ja pyörä sekamelskasta. Onneksi kavereille ei käynyt kuinkaan ja itsekkin tuli ostettua kypärä joka vielä oli päässäkin joten eipä sitä itsellekkään vaurioita tullut ja pyöräkin säilyi kolhuitta joten loppu hyvin kaikki hyvin, vaikkakin kun tuosta episodista päästiin jatkamaan matkaa olikin seuraavaa jänis heti seuraavan parinsadan metrin jälkeen asemissa ja taas mentiin, mutta tällä kertaa pysyttiin tiellä kun tuon kerkesin huomata ajoissa.

 Mutta iloista kesää kaille toivoo: Pupu-Poimurit

07 toukokuuta 2014

Kauden päättäjäiset

Niin se vaan kaikki kivakin päättyy joskus niin myös tämä metsästyskausikin. Ihan viimeiseen majava jahtipäivään asti emme pystyneet puronvartta vahtimaan kun tuo leipätyökin täytyy hoitaa :D. Vaan paria viimeistä päivää lukuun ottamatta sitkeästi istuimme puron äärellä tyttäreni kanssa. Tänä keväänä majavat jostain syystä liikkuivat ihmeen vähäisesti ja monestikkin vasta ihan pimeän aikaan ja paljoa kontakteja ei tullutkaan, ja nyt sitten jäivätkin lattahännät uiskentelemaan kesäksi meidän osalta. Vaan siksipä tämä metsästys harrastus onkin mukavaa kun koskaan ei ole yksikään reissu samanlainen ja ei se saalis ole se pääasia, ja sitä paitsi kun se riistasaaliin eteen tekee töitä maistuu sitten ruokakin paljon paremmalle.

Kyllähän me toki majavia näimme. mutta kun minulla on periaate jotta veteen ei ammuta niin tyydyimme vain katselemaan tuota luonnon omaa rakennusmestaria. Vaikka tosiaan odottelimme aina ilta pime'ään asti niin ei majavat halunneet maille valoisan aikaan nousta. no Syksyllä jatkamme harjoituksia jonka jo tyttäreni kanssa sovimmekin viimeisellä jahtireissulla. :)


Tottuneesti jo tuolta nuorelta neidiltä jo aseen käsittely käy. Ase lataukseen hieman ennen puroa jottei turhia ylimääräisiä ääniä sitten passipaikalla tule. Ja näissä tilanteissa on aina hyvä kerrata turvallista aseen käsittelyä jotta asiat jää sinne takaraivoon ja on sitten itsestään selvia automaatioita, kun neiti on siinä parhaassa oppimis iässä joten nyt sitten kerrata, kerrataan ja kerrataan :D


         Ja eikun kohti passipaikkaa .........




Odottovan aika ei välttämättä ole pitkä. Välistä on mukava napostella eväitä ja jutella , mutta siltikkään ei purosta katse irtoa :D




Siellä se kävi vaan eipä vielä uskaltanut syönnökselle nousta. Vaan hyvää kesälomaa metsän eläville syksyllä taas palataan.



          Oikein iloista kevättä  toivottelevat Pupu-Poimurit