26 tammikuuta 2015

Keski-aika Nyky-aikaan

Tuossa jo syksyllä tuli täytettyä pyöreitä vuosia ja saavutettua tuo kultainen 40 v "keski-aika" josta nuorimmainen tyttäreni oli erittäin innoissaan. Kun syntymäpäiväni aamu koitti oli lapsukaiseni aivan innoissaan ja aamupala pöydässä onnittelujen jälkeen totesi minulle innosta hihkuen........
    "Isi nyt mie voin sanoa sinua keski-ikäiseksi. Kyl mie nää tiiän kun on käyty koulussa"............

Varsinainen synttäripäivä sattui viikolle ja niin ollen juhlat oli tarkoitus viettää vasta viikonlopulla, mutta aamupalan jälkeen oli ohjelmassa virallinen juhlakuva parhaiden kaverien kanssa jonka jälkeen kun olin vienyt vaimoni töihin minun olikin tarkoitus lähteä ostamaan itselleni lahja josta olin haaveillut jo todella kauan.
Aamun pakollisten jälkeen käänsinkin autoni keulan kohti Parikkalaa missä liike sijaitsi josta lahjani oli määrä hakea. Jo vuosia olen haaveillut jousimetsästyksestä ja kun tarkoitus on ihan oikeasti harrastaa metsästystä jousella, niin en edes ajatellut katselevani mitään nettikauppojen pili-pali vermeitä. Niimpä suunnistinkin ihan suosiolla alan asiantuntevaan liikkeeseen. Tai siis kauppoja näillä alan rautaisilla ammattilaisilla on kaksi. Yksi Keravalla ja toinen Parikkalassa. Ja näille kavereille annan kyllä täydet kymmenen pistettä toiminnastaan. Jousi minulle rakennettiin paikan päällä ihan mittatilaustyönä mikä tietysti vaatii aikaa vaan se ei mene hukkaan tässä tapauksessa. Ensin tietysti katsottiin minulle käypäinen runko johon sitten ruvettiin kasaamaan rihveleiden tilalle kunnollisia tähtäimiä, nuolihyllyjä jne.....  Kun paketti oli niin sanotusti valittu ja kasattu alkoi sitten hienosäätö.
Kun itse jousi oli laiteltu läjään ja tähtäimet oli säädetty silmämääräisesti niin jotta taulu löytyisi niin valmistettiin nuolet aihioista jonka jälkeen olikin vuorossa käyttöopastus ja harjoitus ammunnat.


Ja tällainen paketti sitä tuli kasattua kyllähän noihin äkkiä saa euroja kulumaan vaan mieluummin panosta laatuun kun ostaa jatkuvasti uutta ja kun vielä palvelu ja asiantuntemus on erinomaista. Niin mieluusti siitä vaikka vähän maksaakin. Ja kun nämä kaverit ei asiakasta unohda sen jälkeen kun se oven laittaa kiinni, vaan jos tulee ongelma tilanne aina voi soittaa ja kysyä neuvoa, jossa he kyllä mielellään auttavat sen mukaan kun osaavat :) Joten Suuri kiitos Raja jousen porukalle !

täältä se löytyy :   http://www.rajajousi.fi/

Loppu viikko sitten menikin juhlia valmistellessa ja ne kun oli tarkoitus viettää erämiehen näköisesti niin viikonloppuna oli luvassa halukkaille jänis-safari jonka jälkeen tarjolla oli kylmä buffetpöytä sekä herkku-tiski ja lämmin saunakin juhlijoita odotti.
Buffetissa tarjoiltiin hieman erähenkisesti muun muassa  Tuoresalaatti, coleslaw, savuhaukisalaatti, loimukuhaa, savustettuja muikkuja, palvattua lammasta, pastramihärkää, karjalanpiirakat, patonkia, juomat jne..... makeita oli juustokakkua. suklaakeksit (vanhemman tytäreni valmistamat) vehnästä kuivakakua jne...Valitettavasti itse juhlapöydästä en kuvaa muistanut ottaa, mutta voinette sulkea silmänne ja käyttää mielikuvitusta :D

Sauna-juomat sitten sponsoroikin työpaikkani joten Kiitos pomolle :)

Mutta kun viikonloppu koitti juhlat sitten aloitettiin heti aamusta ja loppu sipistelyt kotona jäi vanhimman tyttäreni harteille jolle myös kuuluu kiitos onnistuneista juhlista, sillä hänen työ panos oli korvaamaton :)

juhlan aamu valkeni hieman sumuisena ja valitettavasti safarile lähdettiin kolmistaan vanhimman veljeni ja nuorimman tyttäreni kanssa.


 Pää-osaan tällä kertaa otettiin tähti-silmäni Hippu ja hihna löysättiin heti koti ovilta ja iloisesti Hippu paineli pellolle josta heti yöjälki löytyikin.


Hmm ... taitaa olla Hipulla rusakko kiikarissa katsotaan mitä tapahtuu.


Odotellaan tässä pellolla rivissä jos se pinkaisee tästä kohti tietä niin stopataan heti alkuunsa.....No nopeasti se ajo läksi liikkeelle, mutta eihän se siihen pellolle juossut vaan suoraan metsän poikki ja joen yli naapuriseuran alueille josta sitten se ei halunnut pois tulla. Välistä kyllä pitkäkorva kyllä kävi meidän omillakin alueilla, mutta ei sitä päivän aikaan nähty joten juhlapäivän jänöä ei saatu kaadettua. Vaan sen ei annettu mieltä masentaa ja illalla vietettiin saunailtaa nauttien hyvästä seurasta ja ruoasta (tai ainakin toivon että ruoka on maistunut) :D

Seuraavana aamuan tuli hieman pidempään nukuttua ja aamupalaksi nautittiin juhlista jääneitä herkkuja jonka jälkeen vielä Vanhimman veljeni kanssa suunnattiin metsälle. Tänään sitten oli Nelli-nappisilmän vuoro ja ei se Nellikään huonommaksi jäänyt ja suhteellisen nopeasti ajettava löytyikin joka ei halunnut tielle tulla näkyville ja siksipä me sitten varovasti hiivimme ajon tuntumaan.

Siinä jossain vaiheessa ajo katkesi ja minä rupean katselemaan tutkaa missä päin Nelli olisi ja kartta pohja näytti Nellin olevan Ampumarapan tiellä. No se jänis sitten halusikin tulla tielle ja me olimme siellä metsän keskellä no ei sitä nyt tästä enää poiskaan kannata lähteä ku n ei tiedä mihinkä päin se on juossut ja niimpä me odottelemme josko ajo kohta jatkuisi. Keli oli jo lämmennyt ja kuivanut mutta tiukkaan Nelli koetti saada selvää jäljestä kuivasta tiestä. Minä seuraan välillä tutkan kautta Nellin työskentelyä, kun yhtä äkiä huomaan jotain vilahtavan selkäni takana ja ennen kuin kerkeän mitään tehdä huomaan komean Ukko-Metson laskeutuvan minun ja veljeni väliin ase sylissäni puhelinkourassa oli sen hetken asetelma vilkaisen vaivihkaa karttaruudulle Nelli on liki kolmensadanmetrin päässä joten ei haittaa veljeni ei ampuma linjalla. Tiputan puhelimen kädestäni maahan ja nostan varovaisesti haulikon poskelleni. Metsosta näkyy vain pää ja vähän rintaa siitä mättään takaa purista liipaisinta ja Metso hyppää siivilleen ja lähtee lentoon, mutta samaan suuntaan mistä oli tullutkin no nyt näyttää hyvältä aivan puhdas näkymä ja kylki minuun päin. Fiilistelen pienen hetken ja viiletän asetta ja seuraan Metson lentoa hetken kiskoa myöten.........  Puristus jälleen ja näen kuinka Metso oikaisee siipensä ja tipahtaa hengettömä siihen kankaalle. Kaikki tapahtui erittäin nopeasti ja kyllä oli tunnelmat erittäin hienot, vaikka sitä juhla-pupua ei saatu niin kyllä Luoja antoi syntymäpäivän kruunuksi aivan erinomaisen lahjan. Ja niimpä syystäkin päivän ja syntymäpäivän päätös nostatti hymyn suupielille :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti