26 elokuuta 2015

Maailman onnellisin tyttö

Kesällä nuoremman tyttäreni täyttäessä vuosia ja kun sitä ikää on karttunut jo sopivasti, niin saikin hän sitten syntymäpäivälahjaksi odotetun ja mieluisen lahjan.  Luparuljanssin suoritettuamme jäimme odottamaan postia ja tyttäreni tarkkaili laatikkoon tulevaa postia erityisen huolella. Ja niimpä nopeasti virkavallan pyöräpyörähti ja odotettu kirje laatikkoon kolahti.Kirjeen saapuessa loppuviikolla ja minulla oli viikonloppu vuoro töissä jouduimme odottelemaan seuraavaan viikkoon lahjan noutoa. vapaapäivän koittaessa vaimon vietyäni töihin käänsimme automme keulan kohti eräkauppaa. Tyttäreni eräleirillä jo oli päässyt ampumaan tuolla hankkimallamme haulikko merkillä ja kovasti hän siihen oli tykästynyt niin asiasta ei meidän tarvinnut enempää neuvotella. Ja niin matkamme alkoi.......Oman aikamme ajeltuamme saavuimme perille ja eipä tuolla nuoren neidin kasvoilla jännitystä näkynyt ehei vaan vilpittömän onnelliset kirkkaat silmät katsoivat minua kun astelimme kohti myymälän ovea.
Asiointi kävi nopeasti sillä olimme peräti aamun ensimmäiset asiakkaat kun liike oli juuri vasta avannut ovensa. Ennen kotimatkaa pistäydyimme vielä aamukahveella ja huoltamon pöydässä kävi kuumeinen puhelimen naputtelu liekkö jo kavereilleen onnellisuuttaan jakanut.

Ja kotona sitten paketti auki ja tutkimaan ostosta ......Harjoittelut aloitettiin heti ja ensiksi otimme ihan kuivaharjoitteluna nostoja nostoja ja nostoja....... Sitten laskinkin tyttäreni jo ihan polttamaan nallia ja käryyttämään ruutia ja näin ensi alkuun hieman humoristisestikkin paikallaan olevaan tauluun ennen kiekkoradalle lähtöä jotta hän saa tuntumaa tuohon uuteen ase tuttavuuteen onhan hän toki jo aikaisemminkin haulikolla ampunut , mutta kuitenkin........ ja eikun kohti pahvijänistä.......

Harjoitus laukaukset hän on suorittanut 30 m ja näitä harjoituksia olemme pyrkineet tekemään vähintään kolmesti viikkoon. ja luulempa että jo ensiviikolla käymme kokeilemassa kuinka kiekot saa kyytiä. Minulle kyllä luvattiin että rupeaa jänikset kaatumaan no ensiviikon tiistaina lähdemmekin yhdessä jahtiin ja tyttäreni saakin hoitaan passituksen ajattelin itse pysytellä tausta tukena ja tarvittaessa "vara-aseena" aikomuksemme onkin mennä kotipaikalleni joka sijaitsee niemessä ja niemen keskellä menee tie niin se on aloittelevalle metsästäjälle unelma paikka tilanteita tulee yleen sä poikkeuksetta useita päivän aikana. Siinäpä se ensimmäisen laukauksen tulos........
Minun tehtäväni onkin sitten testata se sopiva metsästys panos jo pääsee isikin tai siis on jo päässyt kokeilemaan ostosta ja aika hyvin käyvän panoksen  näin alkukauteen olen jo löytänytkin.

Jahtirikasta syksyä toivoo Pupu-Poimurit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti