12 kesäkuuta 2014

Koiravaljaat

Nyt kun on jokunen satakilometriä valjaita testailtu, uskaltaa jo jotain kommettia ostoksesta antaa.

Silloin ostos reissulla tarkemmassa pohdinnassa oli kaksi mallia, Hurtan sekä Rukan valjaat. Kyseiset valjas merkit oli likipitäin samanlaisia ihan muutamalla pienellä erolla vain kallistuimme Rukan valjaisiin.

Molemmissahan oli tuo rintaosa leveä ja pehmustettu ja siitä kaulalle tuleva oli Y-mallinen joka on käytössä todettu erittäin hyväksi ei nimittäin kohdistu koiran kaulaan painetta vaikka olisi hieman tai vähän enempikin vetoa.


Mutta niihin ratkaiseviin eroihin. Itselläni ostopäätökseen Rukan eduksi vaikutti pari pientä, mutta mielestäni aika tärkeääkin seikkaa. Ensinnäkin Rukan valjaissa tyo kaulan ympäri tuleva osa on myös säädettävä, mikä Hurtan valjaissa oli kiinteä, joten valjaat saa mielestäni paremmin koiralle istuviksi mikä osaltaan vaikuttaa siihen että onhan ne ehkä hieman mukavemmat käytössä. Ja toisekseen Rukan valjaissa oli sitten vielä vatsavyön kiinnike turvalukituksella joka on myös erittäin hyvä asia.


Joten erothan ei ole järin suuret ja kumpaisetkin merkit on ihan asiallisen oloiset joten onkin varmaan pitkälti makuasia kumpaisista enempi pitää. Mutta käyttö kokemusten pohjalta Rukan valjaat on todettu ja haukuttu hyviksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti