08 heinäkuuta 2014

Vapaata ja riistanhoitoa

Eilinen vapaapäivä tulikin osittain vietettyä riistanhoidon merkeissä. Vaikkakin lämpömittäri näyttikin hellelukemia silti suuntasimme tyttäreni kanssa kohti kotitilaa kaikkine tykötarpeineen. Iltapäivän puuhasteluksi oli varattu muutaman nuolukiven laitto.  Automme kaarrettua  tuttuja mökkitien mutkia rokin tahdittamana ja siinä samalla rupatellessa niitä näitä tyttären kanssa, ikään kuin huomaamatta olimmekin jo perillä. Eikun autoparkkiin tien poskeen ja tarvittava välineistö mukaan ja menoksi. Vaan heti alkuun jouduinkin pieniin yleisurheilu harjoituksiin lajeina oli sahan heitto ja pituus hyppy sekä, painonnosto niin ja kuuluihan siihen tosin perinteinen Skotlantilainenkin laji tukin heitto :D Oli oja nimittäin sen verran vettä täynnä jottei siitä ihan harppomalla ylimentykkään, vaan jouduinkin ensin harjoittamaan sahanheittoa, sitten pituushyppy jonka jälkeen olikin vuorossa mainitut voimailulajit. Ja niin tulikin rakennettua pika silta jota pitkin neitikin pääsisi turvallisesti yli. :)Eikun yli ja kohti suuniteltua paikkaa. Uutterasti tytärkin touhusi mukana ja kantoi osan tarvikkeista, ei näyttänyt neidillä 10 kg:n hienosäätöleka paljon painavan sen verran reippaasti näytti silti kenkä nousevan :)Siitäpä se sitten pitäisi aloittaa. Minun suorittaessa alku raivailuja, Tyttäreni samalla veti hieman kauemmaksi risuja. ja sitten leka kouraan ja homma jatkuu.


Ja kun suolakivikin tuli nostettua paikalleen.......

                   ................. Olikin sitten työmaanjohtajan käyttöönottotarkastuksen vuoro.

                                                                                                                                                                   
Hyväksytään ! Ja seuraava paikka.

Matkaa taitettiin jälleen autolla, mutta tällä kertaa maasto oli helpompi kulkuinen. Sillä tämä toinen nuolukivi laitettiin paikkaan mihin meillä on tarkoitus perustaa myös riistapelto.

Ja siitäpä se taas lähtee homma käyntiin.
Ja kun työ tuli tehtyä......  Johtaja teki jälleen tarkastus katselmuksen :)


Tuolla toisella nuolukiven paikalla olikin jo entuudestaan merkkejä riistan liikkeistä. Hirvet oli hanganneet sarviaan lähipuihin ja tuosta ei ole pitkäkään matka mistä löysin suht tuoreita jälkiä edellisellä käynnillä. Ja tuon nuolukiven takana avautuu meidän vanha pieni peltoaukea joka ei ole juurikaan muuta kuin horsmittunut sankasti ja jonkun verran pajukoitunut, joten siihen on vielä suhteellisen helppo riistapeltoa perustaa. No  seuraavan käynnin ohjelmassa sitten onkin pajukoiden raivaus. sitten syksyllä kyntö ja talvella risujen poltto ja ensi keväänä sitten pääsisikin peltoa perustamaan. Vaan niihin sitten palaamme myöhemmin uudelleen.

Mukavaa kesän jatkoa Toivottelee: Pupu-poimureiden väki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti