01 heinäkuuta 2014

Kesä haukea

Viime pyhänä tuli piipahdettua kotipaikallani ja samalla sitten pikaisesti kävin hieman uistinta rantaruovikossa liottamassa. Aika kun oli rajallinen kun oli kylä reissusta sovittu niin en voinut pitempi jaksoista kalareissua tehdä, mutta sen verra että jokunen ruoka kala annettiin. Vaikkakin syönti oli kyllä nihkeänlainen, niin ylös saatujen lisäksi neljä syöksysukellus konetta uistinta kohti suhahti ja mulahti, mutta niin rannassa vasta jotteivat kiinni kerenneet tarttua ja kaksi irtosi  juuri kun olin saamassa veden paremmalle puolelle. No joka tapauksessa tuoreen kalan makuun taas päästiin ja kun se on itse pyydettyä on se vaan aina maukkaampaa kun ostettu.
Autolle päin takaisin kulkiessa pisti silmääni ojan penkalla siellä täällä jäljet jotka ei edellisellä käynnilläni siinä vielä olleet. Näytti siltä jotta hirviemä olisi vasan kanssa käynyt lahden rannalla tutkimus matkalla.
Ja sitä tietysti kun koettaa olla reilu metsämies toisiakin kohtaan tulikin havainto ilmoitettua meidän seuran hirvimiehille. Asiasta kovasti ilahtuneina lupasivat minulle seuran laskuun pari nuolukiveä metsään vietäväksi ja tokihan minä siihen suostuin. Ja onhan siitä hyötyä myös minullekkin kun jäniksillekkin myös kelpaa vallan mainiosti tuo suolainen herkku :)

Illalla sitten tuli pikaisesti jotain kyhättyä aamupäivän saaliista ja tuloksena oli
 paistettua haukea, uusia perunoita etikkamarinoituja sipuleita sekä nokkosvaahtoa.

Ja loppu tulos............                 ................. Bon appetit


1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää ja varmasti maistuu. Kyllä itse saatu kala jostain syystä maistuu aina vähän paremmalta.

    VastaaPoista