29 heinäkuuta 2013

Makiata pakkaseen...

Kesä on meidän plantaasilla, niin kuin varmaan monella muullakin kiireistä aikaa. Koirien lenkkeilyn ja muiden kotitöiden lomassa on kumminkin kerennyt marjastelemaan. Lakkasuolla tuli piipahdettua muutamaan kertaan ja mustikoitakin on jo muutama sankollinen pakkasessa ja nyt viimeisimmäksi lauantaina piipahdimme tyttäreni kanssa vatukossa. Nuori neitikin keräsi uutterasti vadelmia pienen sankoon ja kävi sitten thjentämässä minun ämpäriini ja muutaman tunnin tuloksena saatiin liki ämpärillinen vadelmia. Ja on jo jotkut löyäneet ensimmäisiä kanttarellejakin, joten kyllä tässä pitää ruveta kohta suuntaamaan myös kohti sienimaastojakin.

 Siitä sitten pakkasen lisäksi otettiin hieman sivuun nuoren-neitokaisen synttäri herkkuja varten, kun yhtenä toiveena synttäri juhlija varten oli vadelmamuffinit ja yllättävin oli tai no ei toisaalta ei ! Neiti halusi karpalo jäädykkeen ja mansikka jäädykkeen synttäri kakuksi. Ja tietenkin iskä tuollaiset toiveet mielellään toteuttaa, ja jäädykekakut kyllä maistuikin juhlaväelle mainiosti.


Vaan oikein leppoisaa kesän jatkoa ja eihän tässä enää mahoton aika ole kun nuo koira ystävät pääsee toteuttamaan itseään metsän siimekseen, ja kyllä tässä itse kullakin alkaa pikkuhiljaa sormet syyhytä metsän suuntaan muutenkin kuin marja sankojen kanssa. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti