15 joulukuuta 2013

Lähtölaskenta Jouluun !

Auringon ensisäteet kimaltelemat hangenpinnalla. Vedän keuhkoni täyteen raikasta pakkkasilmaa ja saha kädessäni lumen ja jään ratistessa kenkieni alla astelen pihatietä pitkin kohti metsän laitaa.......

 Kuusta on tullut silmäiltyä jo kesältä asti ja vaimoni aamukahvilla haikaili jo joulukuusta tupaan niimpä kahveet juotuani aloitin laskeutumisen jouluun. Mikäs siinä kauniissa talvisäässä oli ulkoillessa ja kun joulunsomiste oli valmiiksi mietittynä niin eihän se ollut muuta kuin käydä vain hakemassa.


Jouluni alkaa perinteisesti siitä kun käyn hakemassa kuusen tupaan, se vain tuo sitä omaansa joulun tuoksua taloon :)

Aamupalan jälkeen pakkauduimme tyttäreni kanssa autoon ja suuntasimme vielä kohti pientä puroa synnyin kodillani. Tarkoituksemme olikin käydä ns. "eliminoinassa" pienpetoloukut joulun ajaksi. Ja puron jo pikku hiljaa jäätyessä ja lumen vallatessa alaa metsässä sitten samalla arvelimme siirtää loukut lähemmäksi kotia näädän pyyntiin niin ei tytöllä vielä tarkastus matkat venyisi ihan mahdottomaksi ja muutenkin on se hyvä tasapuolisesti kaikilta metsästys alueiltamme harjoittaa pienpetopyyntiä, vaan siihen palaamme sitten joulun jälkeen.

Ennen kotiin lähtöä ihastelemme hetkisen luontoa veden solistessa jäämuodostelmien ja kivien seassa. Vesi on jotenkin rauhoittava elementti sitä vain sielu lepää veden äärellä.
Viime hetken vilkaisut tutulle purolle.........
   
          ................. ja jää hetkiseksi ystäväni, palaamme jälleen keväällä.


Ja sitten vain loukkuja mukaan, autolle ja kaupan kautta kotiin
 Ja oikein mukavaa Joulun odotusta toivoo Pupu-poimureiden väki


1 kommentti:

  1. Oikein Hyvää Joulua ja Rauhallista Uutta vuotta 2014 sinne kaikille:)
    T.Junnu Ja Ritu tyttönen ♥

    VastaaPoista