11 toukokuuta 2014

Kalusto hankintoja.

Näin keväällä ilmeni jo aiheelliseksi pienet kalustohankinnat. Tuossa parilla pyöräilyreissulla tuli useampikin sydämmen tykytyksiä aiheuttava tilanne, joka kirvoitti viimein luopumaan vanhasta jokseenkin jo vaarallisesta kulkupelistä. Ja kun vanha mankeli oli hyvästelty oli aika lähteä katselemaan uutta kulkupeliä ja yksi tärkein kriteerihän oli jotta poljinjarru on oltava aivan ehdottomasti, mutta toisaalta halusin myös jonkin verran vaihteitakin niin olisi sitten myös mukava kesäisin tehdä työmatkatkin pyöräillen. Täytyy kyllä sanoa että asettamillani kriteereillä ei hirmuisesti tarjontaa ollut ja olipa jo osasta kauppoja jo etsimäni pyörämallit loppuneet ja sanoivat että eipä enää tälle kesälle uusia tule.

Mutta onneksi kuitenkin sopiva peli löytyi ja mukaan kauppareissulta läksi Soliferin seitsemän vaihteinen pyörä jossa oli se poljinjarru. Kun mielestäni tuo poljin jarru on koiria juoksuttaessa ehdoten jo ihan oman turvallisuuden takia.Ja pitihän se heti iltasella pistää vermeet päälle ja lähteä Hipun ja Nellin kanssa baanalle........" Ai tollasen menopelin sie sit hommasit. Ok kyl se vaan passaa"                "No ota se kuva nyt niin piästään lähtee !"


Mutta ei se sitten se ensimmäinen koe-ajo mennyt ihan kirjoitusten mukaan, siitä piti eräs pitkäkorva huolen ! Siinä yhdessä alamäessä aivan kuonon edestä n. 15-20 metrin piästä otti ja pyyhkäs poikkitien satanen lasissa jänö. No kyllähän sen tietää mitä tuollaiset kuohahtavat riistaveret omaavat ajurit tekee ! Se oli täydellisen räjähtävä ajolähtö ja en kerennyt kuin hieman tavata jarrua kun jo tajusin lentäväni ohjaussarvikon yli voltilla ojanpohjalle ja pyörä pääle. Hippu ja Nelli huuti kuin syötävät ja minä yritin parhaani mukaan sekviytyä hihna-koira ja pyörä sekamelskasta. Onneksi kavereille ei käynyt kuinkaan ja itsekkin tuli ostettua kypärä joka vielä oli päässäkin joten eipä sitä itsellekkään vaurioita tullut ja pyöräkin säilyi kolhuitta joten loppu hyvin kaikki hyvin, vaikkakin kun tuosta episodista päästiin jatkamaan matkaa olikin seuraavaa jänis heti seuraavan parinsadan metrin jälkeen asemissa ja taas mentiin, mutta tällä kertaa pysyttiin tiellä kun tuon kerkesin huomata ajoissa.

 Mutta iloista kesää kaille toivoo: Pupu-Poimurit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti