01 lokakuuta 2014

Goretex kengät kokeilussa.

Vihdoin ja viimein sitä sai taas itseään kammettua koneen ääreen. Sillä luvattoman kauanhan tässä on tullut loistettua poissa olollaan blogi maailmasta. Vaan syksy on ollut todella kiireinen elokuun 20 päivän koitettua. On treenattu koiria, järjestelty juhlia, kisattukkin jo on  jne....... Vaan niihin sitten palaan myöhemmin :)

Ennen metsästys kauden alkua tuli päivitteyä varustusta ja ensimmäisenä olikin ostoslistalla uudet kengät. Niitä ei sitten tullut otettua hetken mielijohteesta vaan asiaan tulikin paneuduttua ihan perusteellisesti. Metsästys ja Kalastus lehden testien perusteella päädyin Viking deer hunter goretex kenkiin.

Kengät pärjäsivät v. 2013 kenkä testissä hyvin ja vielä oli vuoden todellisessa käytössä jonka jälkeen nuo v. 2013 kenkätestin parhaimmisto laitettiin uudelleen testiin ja tuo kyseinen kenkä malli oli ainut jossa vielä sukka pysyi täysin kuivana. Joten testien rohkaisemana etsinkin kenkiä myyvän yrityksen ja eikun ostoksille. Meidän lähellähän ei sellaista liikettä ollut joten nettikaupoille päädyin
HH sporttiin.

Asiointi sujui ihan supsikkaasti kyseisessä netti kaupassa. Mutta isona miinuksena oli koko taulukon puuttuminen. Yleensähän netti kaupoissa on taulukot kun mittaat jalkasi pituuden, niin voit tarkistaa kenkäsi koon ja tämä asia puuttui kyseisen firman sivuilta. Toivottavasti korjaavat asian. Ja kun sitten soitin liikkeeseen ei nyt myyjäkään osannut asiassa auttaa joten toivoisin myös myyjien hieman enempi perehtyvän myyviinsä tuotteisiin. Siispä heitin arpaa ja tilasin tietenkin vaihto oikeuden turvin kengät itselleni aikaisempien kenkieni koon mukaan. No arvaukseni osui nappiin ja kengät tärppäsi heti sopivat.

Vaan itse kenkiin näin noin kuukaudern kokeilun perusteella.

Ensi tuntuma ! Erittäin napakka ehken hieman kankea, mutta mielyttävän tuntuinen jalalle, ja kun jalka tottui kenkään ja  jokunen lenkki tuli kävelty ei enää alkukankeutta enää huomannut ja tietty ainahan tuollaiset kengät on aluksi hieman kankean oliset ennen kuin kenkä muotoutuu jalan mukaan.
jalka ei kipeytynyt alkuunkaan ollenkaan vaikka testi kävelyjä suorittelinkin heti kättelyssä ihan maastossa. joten alku arvosanana Kiitettävä !

Kenkää on koeteltu jo niin märässä heinikossa kuin ihan vedessäkin ja sukka on pysynyt kuivana, nahkan pinta kuluu yllättävän nopeasti, mutta vesi on pysynyt kengän ulkopuolella. Pohja on kengissä mielestäni hyvin pitävä sillä on tullut tehtyä jyrkissäkin rinteissä nousuja ja jalka on pysynyt maassa ilman lipeämisiä, märässä kivikossa ei ole vielä tullut kokeiltua kengänpitoa, mutta sen asian ainon kyllä korjata lähi aikoina. Ja tietenkin kengät vaatii hoitoa mikäli niiden haluaa kestävän useamman vuoden joten kuivaus huoneen lämmössä EI ! uunin kyljessä ja tietenkin rasvaus silloin tällöin on hyvä suorittaa.

Joten näin lyhyellä kokeilulla uskallan kenkää suositella, vaikka kyseessä onkin halvemman hinta luokan goretex kengät. Sillä mielestäni hinta ja laatu kohtaavat tuossa kengässä.  HH sportin hinta oli minun koossani 189 € joten varsin kohtuullinen. Mutta tarkemman arvioni kengistä annan sitten keväällä kun kenkiä on tullut käytettyä enempi.


 


       Jahti rikasta syksyn jatkoa toivottelee Pupu-poimurit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti