26 maaliskuuta 2015

Jänis Metsästä lautaselle osa 2

Edellisistä toimen piteistä on vierähtänyt hieman reilu viikko ja kun kelit kerta sallivat annoin jussien mureutua  rauhassa. Ja niin  päästäänkin käsittelyn toiseen osioon elikkä nylkyyn. Tämänkin varmaan joku voi tehdä toisellakin tapaa ja itsekkin jos otan nahkat turkis käyttöön käsittelen jänöt hieman varovaisemmin, mutta kun kyseessä oli alku syystalvi ei nahkoja kannata hyötykäyttöön ottaa karvanlähdön takia joten otteet voi olla vähän ronskimmat. Vaan asiaan ja nahkaan kiinni.

Jäniksen laitan riipuksiin yhdestä takajalasta ja aloitan pyöräyttämällä ns. nilkasta nahkan auki jonka jälkeen nivuksista nilkkaan reiden sisäpintaa myöten nahka auki. seuraavaksi vedän nahkaa pois niin jotta saan hännän tyven näkyviin jotta voin napsata hännän poikki. tästä jatkan vetämällä nahkan tuppeen lavoille asti josta sitten vedän etuset esiin ja katsainen ns. ranteesta luut poikki ja vedän edelleen nahkan tuppeen aina korville asti jonka jälkeen katkaisen niskasta pään pois. Ja niin riipuksissa on nahaton jänis sukat jalassa. otan lavat auki mutta en vielä leikkaa kokonaan irti. sitten vatsan peite liha kylkiluille asti leikataa veitsellä josta sitten jatka kylkiluiden osalta saksien kanssa kaulalle asti jotta saan rintalastan irti. Tästä  sitten jatkamme sisä tiloissa johon palaan seuraavassa osiossa. siinä oli lyhykäisesti kirjoitettua ja sama tuossa sitten video dokumenttina :D


https://www.youtube.com/watch?v=r_pLHaZJlv0


Ja jatkoa seuraa vielä muutaman postauksen verran  :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos, kiva katsella kun tekijämies osaa hommansa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Janne :) toivottavasti noista videoista saa jotain tolkkua olen kyllä koettanut tehdä hommat mahdollisimman rauhallisesti jotta katsojat pysyisi mukana ja kun vielä meikäläinen tahtoo vähän tuota videointia vierastaa niin sekameteli-soppa on valmis :D Ja kovasti olen koettanut miettiä että mitä laittaisin viimeiseen ja herkullisimpaan osioon eli jänis lautasella, sitä kun tulee laiteltua monellakin eri tapaa.

    VastaaPoista