07 huhtikuuta 2014

Valmista tuli.

Ajalllaan se ilmakuivakin valmistui ja tulosta voisin kuvailla vain yhdellä sanalla. Täydellinen !

Kuukauden kuivausjakson päätteeksi annoin vielä lihan hieman tekeytyä sisällä paperipussissa ja sen jälkeen lihat pakattiin vakuumiin. Kun kokemuksesta sain huomata ilmakuivan jatkavan kuivumista liiaksikin jos ne säilyttää paperisessa pussissa. Pilallehan ne ei mene, mutta ovat vain ehken hivenen kovia syödä. Ja nyt kokeillaan vakumointia ja noinhan lihat on hyvä jos haluaa niin pakastaakkin.

Mutta ennen pakkaamista täytyi tietenkin tulos testata, ja koe raati koostui itseni lisäksi ystävästäni ja hänen vaimostaan sekä heidän tyttären tyttärestä kolme vuotiaasta nuoresta neidistä.

Ja kyllä ilmakuiva meidän suussa maistui erittäin hyvälle ja kun sitten nuorelle neidille kaverini antoi siivun tuli palaute välittömästi...........

          .................. "tää on hyvää, antakaa lisää"

Ja uskompa tuon kommentin olleen erittäin rehellinen ja siksipä uskallankin sanoa kuivauksen onnistuneen täydellisesti. :)

         Mutta kyllä näillä eväillä kelpaa ensi syksynä eräretkiä tehdä.

             Ja oikein mukavaa kevään jatkoa kaikille. :)

2 kommenttia:

  1. Kyllä se tuo ilmakuivattu liha on vaan hyvää. Isä sitä meillä aina tekee. Pitää kyllä ottaa hänen vinkit talteen ja pistää itsekin kuivalihaa tulelle.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa on se vaan viimesen piälle topakkaa jahtievastäkin :)

    VastaaPoista