11 syyskuuta 2013

Herkkuja ylijäämästä !!!

Tuossa käsiimme tuli vino pino kohta paremman päiväyksen nähneitä maitotalous tuotteita, niitä tarjoiltiin ystäville ja kun sitä ihminen on jonkinlainen keräilijä (ainakin minä) niin niitäpä sitten kotiinkin tuli melkoinen ruko.  Olihan siinä kaikenlaista creme fraisesta lähtien, mutta käsiini osui tuorejuusto paketti ei nyt ehken ihan tavallinen se oli perinteistä munajuustoa. No minä sitten aukaisin heti yhden paketin ja se oli todella hyvää. Mutta mitä sitä noista oikein voisi laitella..... kun nuita nyt on useampikin paketti ???

Hetken aikaa päässäni teki töitä ne paljon puhutut harmaat aivosolut ( jos nyt niitä sitten minulta löytynee? ) Kunnes tuli hetkellinen ahaa elämys, ja eikun tuumasta toimeen.

juuston rakennehan oli rakeinen niin kun munajuusto yleensä onkin. Hetken epäilin, mutta minä en ole minä jos en kokeile. Survoin tehosekottimella puolukoita ja laskin soseen siivilän läpi kulhoon jotta mukana ei tulisi kuoriosaa. Sitten paketti tuota juustoa sekoittimeen ja ajoin sen hienoksi massaksi ja lisäsin puolukkasoseen ja jatkoin vielä soseutusta, hieman ruokosokeria ja vielä mylly pyörimään kunnes seos oli tasaista. Tietty ensin olin tehnyt digestive kekseistä, voista ja sokerista pohjan pieneen irtopohja vuokaan joka odotti jääkaapissa. Ja liivatteenlehdetkin oli jo likoamassa. seuraavana pienitilkka vettä kiehumaan ja liivatteeet siihen. Sitten sotkin ensin muutaman lusikallisen juusto-puolukka massaa liivatteen sekaa ja sitten vasta liivateseos lisättiin juustomassan sekaan (jottei seos juoksettuisi). Sitten vuokaan keksipohjan päälle ja jääkaappiin. kun torttu oli hyytynyt laitoin pinnalle vielä hyytelön puolukka mehusta ja vielä takaisin kylmään. Sitten saunan jälkeen testattiin tulosta mitä oli tullut aikaiseksi. Vaimo kulta ainakin santsasi ja itsekkin uskalsin ottaa lisää. Joten kait sitä voisi tehdä uudestaankin. Mutta ensi kerralla taidan laittaa aineiden määrät ylös. Kun tuo oli vasta koevedos niin ei tullut laitettua määriä vielä ylös. Mutta tuossapa on loppu tulos tuolle ruoka kokeilulle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti