19 lokakuuta 2013

Kauden ekat lumi treenit.

Niin se talvi jälleen hetkellisesti saapui meidänkin leveyksille. Lunta on n. 7-10 cm, vaan ei taida olla kovin pitkä aikuinen ilo kun huomisesta alkaen jo lämpö asteita lupailee sää ennuste.
Vaan tänään Pidettiin Nellin kanssa kisa treenit, kun tuolla nuorikollakin alkaa olla aamut vähissä. Kohta on meidän Nellin tulikoe eli ensimmäinen ajokoe vaan siitä se ura hänelläkin urkenee (toivottavasti).

Aamu hämärissä startattiin kotimaastoissa ja hieman arvelimme tytäreni kanssa että näinköhän jänöt on liikkuneet kun luntakin oli satanut ihan reilusti. Mutta kumma kyllä jänöt olivat liikkuneet. Ja aika hyvin Nelli ekan jänön liikkeelle sai. Pientä herättelyä haun aikana ilmeni, mutta se oli kyllä jo odotettavissa kun Nellin edellisestä metsäkeikasta oli parisen viikkoa aikaa kisa kiireiden takia.

On se vain jännä mitenkä nuo kauden ensi lumet pistää koiran hieman hämilleen ja ei tänäänkään ajot olleet ihan sitä totuttua Nelliä, mutta ekalle kaksi tuntiselle ajoa kertyi kuitenkin 76 min.

 Toisen jänön haku oli hieman pidempi. Jälkiä oli pellonlaita rytelikössä enempi kuin laki olisi sallinut, ja Nellikin kävi kuumana, eikä oikein malttanut ihan kunnolleen työskennellä. Mutta kyllä se jänö sieltä kiviraunion kupeelta lopulta liikkeele läksi. Tätä toista jänistä Nelli juoksutti jo hieman paremmin ja haukkukin oli huomattavasti parempi ekaan erään nähden. kaikkiaan ajoa tälle erälle Nellillä kertyi 89 min.

Mutta innoissaan oli tyttärenikin mukana, kysymyksiä sateli enempi ja vähempi kun ajoa seurailtiin. Siinä samalla sitten opiskeltiin ajokoe sääntöjä kun se kerta tytärtäni kiinnosti. Ja kyllähän tuo koe toiminta on ihan mukavaa touhua, ja onhan se muutenkin mukava välistä ihan vain kuunnella ja seurata koiransa touhuja.

Ja ei tuolla metsässä muutenkaan tarvitse olla aina saaliin kiilto silmissä, välistä on hyvä pysähtyä ja nauttia luonnon rauhasta ja ihailla kaikkea sitä mitä Luoja meidän iloksemme on luonut.

         Iloista talven jatkoa toivottelee Pupu-poimurien väki

2 kommenttia:

  1. Nyt veit sanat suustani,kyllä ei aina tosiaankaan tarvii se metästys olla päällimmäisenä silmissä,VAAN rauhassa ja nauttia luonnosta kaikin tavoin,se on ELÄMÄÄ,siellä ihminen rauhoittuu ja saa sielulleen rauhan,hiljainen kuuntelija siellä on..Oikein rauhallista jatkoa sinne myös :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ! Kuin myös teillekkin ja raikuvia pitkiä hyviä ajoja :)

    VastaaPoista