16 lokakuuta 2013

Reissussa rähjääntyy.....

Perjantaina heti töitten jälkeen oli meillä tarkoitus lähteä ajelemaan kisapaikkakunnalle olin varannut meille mökin perjantaista sunnuntaihin niin saimme olla omalla porukalla aivan rauhassa niin ei Hippukaan turhaan stressaisi itseään yhteismajoituksessa. Vaan eväät oli laiteltava ennen lähtöä ja niimpä torstai aamu olikin leivonta päivä. Ensin aloittelin karjalanpiirakoilla jonka jälkeen oli vuorossa lanttukukot. minä kun en usko ajokokeissa konjamiinipullon tehoon niinkuin useimmat, jotka tahtovat lelliä tuomareita moisilla aineilla. Vaan mieluummin hellin maku nystyröitä kunnon maastoeväillä ja tätä linjaa aion jatkaa tulevaisuudessakin.
illalla töiden jälkeen laitoin vielä jänis sopan tulille jotta ei kisapäivän jälkeen tarviseisi mökillä muuta kuin lämmittää iltaruoka ja sauna :)

Matka meillä ei nyt onneksi ollut kuitenkaan aivan mahdoton majapaikkaan ja siitä kisakeskukseen joten perjantaina päästiin hyvin valoisan aikaaan perille. Pienen jaloittelun jälkeen kotiuduimme mökkiin ja Hippukin teki heti tupatarkastuksen.


                 "OK ! kelpaa mulle ainakin"


                 "Pappa hei tää on sit meidän punkka"

Meidän lämmitellessä saunaa ja rupatellessa niitä näitä Hippu otti rennosti vailla minkäänlaista jännitystä.


Lauantai aamuna oli herätys kello kolme ja päivä alkoi maastoeväiden pakkaamisella ja Hipun jaloittelulla. Aamutoimien jälkeen jatkoimme matkaamme kisakeskukselle jossa odotti aamiainen ja Ylituomarin puhuttelu jne....

Alku selvittelyjen jälkeen alkoikin maastoihin siirtyminen. Irtilaskuajan koitettua hihna löysättiin ja siitä 17 min alkoikin Hippu juoksuttamaan jänöä ekalle erälle ajo minuuteja kahden tunnin ajalle saatiin 118 min juuri ennen erän loppua jänis meni piiloon ja ei kerennyt tulla haukahduksia 5 min sisällä joten siksi jäi 2 min vajaaksi. toisen erän jänö rupesi saamaan kyytiä jo 13 min haun jälkeen joten eväät jouduimme syömään pika pikaa kun ajo lähti eka mutkan jälkeen etenemään hurjaa vauhtia useamman kilometrin päähän jonne se lopulta tyssäsi. Sitä ei tiedetä mitä siellä kerkesi tapahtumaan, mutta kun paikalle päästiin ja koirakin  saatiin näkö yhteyteen huomasin Hipun etsivän uutta ja tuomarikin katseli samaa ja kohta Hippu rengasti ja heti meidän vierestä läksi kiivas ajo ja loppu erä sitten tulikin täyteen. väliin kyllä tuli pitkä katko ja kun minä kävin Hippua pois huomasin jotta mihin eka ajon pätkä oli tyssännyt ja missä Hippu teki pitkää lenkkiä monta kertaa olikin tien varsi täynnä pöllipinoja joten arvelimmekin jäniksen menneen niiden alle, koska sinne ajo oli päättynyt. Vaan kun asiaa emme pystyneet todistamaan niin sääntöjen mukaan ei ajo aikaa voitu keskeyttää ja laittaa koiraa uudestaan haulle niin siksi Hipun uuden haku meni ajo ajasta. Vaikka toisella erällä olikin epäonnea Silti Hippu sai ajettua hienosti ensimmäisen palkintosijan.


Toisen päivän alkua varjosti heti aamusta minun kauhea migreeni kohtaus, lääkkeet piti heittää ensimmäisenä naamariin ja toivoa parasta. Siinä laiteltiin eväät ja siivoiltiin mökiä ja Hippu käytettiin aamulenkillä. Ja eikun kisakeskukselle. Pikku hiljaa särkykin alkoi hellittämään ja olinkin hyvilläni että kyllähän tämä tästä. Maastoarvonta suoritettiin ja arpa ei tänäkään aamuna kovin kauas heittänyt. Sunnuntain koe päivälle olikin noussut todella kova tuuli ja jossain välissä pikkaisen ripsautti vettäkin ja siitähän pääsärkyni ei pitänyt ollenkaan. Kostea kylmä tuulinen keli rupesi jäytämään niskojani ja pajavasarat alkoi hakata ohimoita jälleen. Hippu oli ensimmäisen jäniksen saanut jo hyvin liikkeelle ja ajoi sitä kohtalaisen hyvin vaikka ajettava olikin sellainen kahden nyrkin kokoinen pieni ristiturpa, joka piilotteli koko ajan. Jossain vaiheessa tuomarin kanssa naureskelimme että tie ja estetyöskentely on kohillaan. Jänis tuli tielle teki paluuperät. Minä jo katsoin että huima meinaa tapattaa ittensä, kun hyppäsi kohti Hippua ja Hippu oli jo ihan tien lähellä tulossa ! Kohta jänis hyppäsi takaisin ja meni ihan meidän edestä toiselle puolelle tietä ja kohti taloa. Minä katsoin kauhuissasni, no nyt se menee talon alle. Jänis hyppäsi kivijalan päälle. Se oli sellainen luonnon kivistä tehty ja leveämpi kuin se talon seinä. No eikö mitää jänis juoksikin pitkin kivi jalkaa ja nurkalta piiiitkä loikka kohti metsää. Hippu selvittelin tien paluu periä hienosti, vaikka kova tuuli levittikin hajuja ja kohtapa matka jatkui kohti taloa. Siis tä nurkalla Hippu hyppäsi kivijalan päälle ja meni täydellä ajolla pitkin kivijalkaa missä jäniskin oli mennyt, ja nurkalta piiitkä loikka ja ajo jatkui  :D  Ekaan erään saatiin 76 min ajoa vaikka niitä katkoja tuli piilottelevan ristiturvan takia.

Pikaisesti siirryttiin toisen erän otto paikalle ja minun pääsärkyni alkoi olla jo aivan sietämätön. Itselleni ei eväätkään maistuneet kun päätä jyskytti niin kovasti ja oli muutenkin todella huono olo. Ajo läksi jälleen hienosti, mutta jänis ottikin ja pinkaisi heti suora viivaisesti myötä tuuleen ja kovaa. Eipä Siinä auttanut muuta kuin juosta perään jotta ajoa kuultaisiin. Tuulesta johtuen ajoääni hävisi erittäin tehokkaasti ja toi aikamoiset haasteet meille. Välistä pitelin päätäni ja laatoitin metsään. Sietämätön olotila, mutta en halunnut itseni takia koetta keskeyttää. Ei ! Luontoni ei antanut siinä periksi. Kaverille ei niin häijyä temppua tehdä, kerta työ luisti vallan loistavasti. Koe erän sinnittelin loppuun ja Lopulta Hipunkin sain kiinni vaikka pitkälle juoduttiinkin ajon perässä menemään. Jotenkin mieleeni muistui eräs kappale nuoruus vuosilta "Sleepy Sleepers ja On niin hikikin"

Ajoa toiseen erään saatiin kuultua 109 min Hippu kyllä ajoi täydet 120, mutta kaikkea ei keretty kuulemaan ja vain mikä itse kuullaan se hyväksytään ei tutkalta lukemia oteta. pikainen laskutoimitus maastossa ja hymyn kare nousi kasvoilleni taisi Hippu jälleen ajaa ykkösen. Ylituomarin tarkastuksen ja hyväksynnän jälkeen kädessäni komeili lappu Ajokoe 1     JES !!! Hienoa Hippu Kahtena päivänä peräkkäin ensimmäinen palkintosija :)

Ilta puhteella sitten julkistettiin tulokset Ensimmäinen päivä Hippu sijoittui kolmanneksi, Toinen päivä Hippu sijoittui yhdeksänneksi ja lopullinen sijoitus Hipulla oli PM 4. Ei jääty kuin 0,69 pistettä SM karsinta paikasta. No Hippu on eka varakoira ja lähtee myös edustamaan meidän kennelpiiriä kansainvälisiin ajokokeisiin, joten ei yhtään huonosti mennyt :)        

                     

     
                       Suuri Kiitos Tähtisilmäni

2 kommenttia: