08 lokakuuta 2013

Kilvan kävijät

Parisen viikkoa edellisestä kokeesta ja neitokaisillani olikin jälleen kisareissu edessä. Meillä kotosalla kyllä kuultiin tasaisin väliajoin tulevasta kisasta sen verran innoissaan tytär oli, tuumaili vain että ei meinaisi millään malttaa odottaa. Mutta viimein koitti reissu päivä ja vaikka perjantaiksi koulusta pyydettiin vapaata jotta saataisiin rauhassa ajella ja asettua majapaikkaan. Ja aamulla olisi saanut nukkua hieman pidempään, mutta ei oikein tytär malttanut, kun kovasti oli odotettu tuota päivää.

Matka meni oikein rattoisasti ja tyttäreni osoitti että kisa jännitystä ei ole, ajo matkan aikan neiti otti pitkät nokoset ja heräili juuri sopivasti kun oltiin tulossa kisakeskukseen jossa myöskin majoittuisimme. Ensin Hippu pääsi jaloittelemaan ja nuuskuttelemaan hieman ympäristöä ja eipä hipulla näyttänyt paineita olevan tottuneesti askelsi ja tutki ympäristöä.


Pienen jaloittelu tuokion jälkeen kirjauduttiin maja paikkaan ja asetuttiin taloksi. Aikaa meillä oli hyvin ennen illan ohjelmaa, koska matkaan lähdettiin ajoissa. Huoneeseen päästyämme Hippu teki välittömästi omat arvionsa majapaikasta.


"Juu on vaihdettu puhtaat liinavaatteet ja sänkykin tuntuu sopivalta OK kelpaa"                "Hmmm ! Eipä maisemissakaan ole valittamista"


" Okei kisa kaverini ota vaan sie tää peti. Mie möyhensinkin tän sulle sopivan pehmoiseksi ja saat maisema paikan."


Hyvi neitokaiseni osasivat rentoutua ilman turhaa jännittämistä, mikä olikin erittäin hyvä juttu ja onhan kumpaisellakin jo kokemusta kisaamisesta ja reissaamisesta.

Ja lopulta Hippu sitten päätti valita omaksi paikakseen sohvan se tuntui hänestä kaikkein mielyttävimmältä ja varmaan koisimmaltakin. :)Hyvin nukutun yön jälkeen olikin aamiaisen jälkeen edessä varsinainen kisapäivä. keli oli hyvä vaikka sadetta lupailivat, niin pysyi saderintama poissa ja alkoikin vasta illalla satelemaan kun kotiin oltiin lähdössä.

Kisapäivään oltiin tyytyväisiä Hippu sai molemmat jänikset liikkeelle tai oikeastaan kolme, kun ekalla erällä oli lähellä jottei ottanut jänöä kiinni ja pupu-parka joutuin pinkaisemaan äkkiä saunan alle piiloon. jänikset sattuivat olemaan sillä kertaa tie-kiitureita ja kun kelikin oli vielä kuiva ei ihan sujuvaa ajoa saatu aikaiseksi. Päivä meni kuitenkin hienosti ja Hippu kuitenkin sai toiseen palkinto sijaan oikeuttavat pisteet. Lopullinen sijoitus oli parivaljakolla kuudes sija. Ja saivat vielä kunniapalkinnon kun oli nuorin koiran ohjaaja ja kunniapalkinnon kun ajetavaa nähtiin eniten. Vaikka voittoa ei tällä kertaa tullutkaan, oli rerissu silti saavuttanut tarkoituksensa. Kaikkein paras palkinto minulle oli se kun sain nähdä mitenkä onnellinen tyttäreni oli. Ja erittäin mukava oli lähteä kotia kohti onnellisten neitokaisten kanssa, ja kyllä Hippu sai taas kotona vielä herkkuja ja huomiota. Tyttäreni vielä seuraavana päivä kuiskutteli Hipulle kuinka ylpeä hän oli hänestä.


           Hienoja erä hetkiä kaikille tulevalle kaudelle
                    toivottelevat Pupu-poimurit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti