24 syyskuuta 2013

Loman lopettajaiset.....

Niin se kaikki kiva loppuu aikanaan ja eilen vietin viimeistä vapaata ennen arkeen paluuta.

Aamupäivä tuli puuhasteltua kotosalla ja laittelin viime sipistelyjä kaappi projektissani ja kerkesin tarttua talikonkin varteen ja tyhjennellä lampolaa. Aamusella tyttäreni mietti että jaksaisiko hänkin lähteä metsälle koulun jälkeen kun oli lyhyt päivä. Siksi tuli sitten siirrettyä maastoon lähtöä myöhäisemmäksi, mutta neiti oli vielä kumminkin hieman väsynyt viikonlopun kisareissun tiimoilta joten hän sitten jäi kotiin. Itse sitten suuntasin Hipun kanssa kotitilalleni. Lähtiessä jo tiesin että tällä kertaa Hipun työ sarka ei välttämättä olisi helppo pala olihan vettä satanut koko sunnuntain ja läpi yön aina maanantai aamupäivään asti, sitten rupesikin aurinko paistamaan ja tuulemaan todella kovasti. Mutta kyllä se Hippu iän tuomalla varmuudella jänön kaivoi ylös vaikka aikaa meni normaalia enempi, mutta kauniisti ajo raikoi ruskan värittämässä metsässä.


Mikäpäs siinä oli upeissa maisemissa ajoa kuunnella, siis se vähän minkä sitä kerkesi kuulla. Kun tuo ranta-raketti juoksi sitten suoraan syliin. Tällä kertaa oli tarkoitus saada Hipulle kaato heti pikimiten kun jänö vaan turpaansa näyttäisi, kun toinen on painanut koko syksyn töitä "palkatta".   Niin tuolla nuo jänöt kun ovat todellakin ranta-raketteja ottavat ja pinkaisevat suoraan rannalle ja vetävät vesirajaa myöten, niin että hiekka vain pöllyää. Ovat ilmeisesti huomanneet että koira jää hieman rannalla jälkeen ja kerkeävät sitten paremmin tehdä vinkkelit ja etsiä kivan lymypaikan.

Palkkahan tuli Hipulle todella nopeasti ja sitten annoinkin toisen vielä pitää hieman lystiä ennen pois lähtöä.

Kotiin palaillessa päätin sitten vielä käydä tarkastamassa parit vakio paikat sieni mestoiltani ja löysinkin jo puoli sankollista suppilovahveroita ja toisen puolikkaan kanttarelleja. Siinä sitä keräillessä herkutteli ajatuksella että mitähän hyvää sitä sitten kotosalla laittaisi tuoreista sienistä, välistä pienen kuolan valuessa suupielestä. Vaan kyllä sitä jaksoi odottaa, kun pistälti väliin kourallisen meheviä mustikoita tai puolukoita.


Mahtava iltapäivä kyllä oli loman lopuksi, ja kotiin sitten kun saavuin oli mukava laittaa tuoreista metsän antimista päivällinen. Jänö saa kyllä vielä hieman riippua. Mutta sienistä sitten tuli laiteltua Vahvero-pastaa.
Vanhempi tyttäreni naurahti että riisivelli on hieman muuttanut muotoaan. Alun perin olisi ollut vellipäivä, mutta jostain syystä menu hieman muuttui.
            Hauskaa syksyn jatkoa toivoo pupu-poimurit

2 kommenttia:

  1. Mukava, että Hippu sai lopulta palkkion :-)

    Minulla on käsitys, että merellä isommissa saarissa jänikset juoksevat ajettuna usein aivan vesirajassa niin, että varpaat kastuu. Ymmärtääkseni ne yrittävät häivyttää hajujaan.

    VastaaPoista
  2. Kyllä juuri siksi ne jänöt sinne rannalle ovatkin niin hanakoita menemään ja toinen on sitten kynnöspellot mihin ne mielellään hajuaan hävittävät. Ja kyllä Hippu on nyt ollut hyvin mielin kielin kun sai kaadon. Alku syksy kun on mennyt treenatessa ja kisatessa nyt on jo kahdet kisat takana ja reilun viikon päästä olis seuraavat kisat, mutta niistä sitten myöhemmin enempi ;)

    VastaaPoista