05 helmikuuta 2013

Jänisjahtia ja Arvovieraita

Joitakin viikkoja sitten eräs ystäväni kävi tiedustelemassa tulevan viikon ohjelmaani, todettuani, että vapaapäivänä aion suunnistaa koiren kanssa metsään. Sainkin sitten ehdotuksen uusista maastoista ja pienestä porukkajahdista. No mikäs siinä ! Samahan se missä koira pääsee metsään,  kerta alue on turvallinenkin niin mennään vaan. Lähtiessään kaveri vielä huikkasi paikalle tulevan joitakin "herroja".

Viimein maanantain vapaapäivä koitti, kimpsut ja kampsut oli pakattu autoon. Enää koira kyytiin ja lapset kouluun, niin ja vaimo töihin tietenkin. Sitten hakemaan kaveri kyytiin ja autonkeula kohti sen päivän metsästysmaastoja.

Saavuimme sovittuun aikaan mökinpihaan josta oli tarkoitus lähteä maastoon ja esittelyjen jälkeen saimmekin Hipun kanssa huomata olevamme keskellä "arvovieras" joukkoa. No herroja tosiaan Everstistä aina Amiraaliin asti, siinä sitten oli entistä sotilastarkkailijaa, erään puolustus alueemme entinen komentaja sotakoulun entistä opettajaa jne...

..... Ihan mukavia miehiä ja ihmisiä siinä missä itsekkin ja eikä Hippu asiasta ollut moksiskaan vaan toiminta oli ihan entisenlaista, jänis oli liikenteessä nopeasti siitä kun hihna oli löysätty.

Vaan jos oli iloa oli pientä murhettakin. Noin kolmen tunnin ajon jälkeen Hippu tulikin pois metsästä ja nähtyään minut kääntyikin ympäri ja palasi metsään toiminta näytti siltä että hän olisi etsinyt uutta ajettavaa.
Tätä olikin edeltänyt useamman minuutin paikallaan olo ja arvelinkin jäniksen menneen louheen ja läksinkin tutkan mukaan tarkistamaan paikkaa missä koira oli ollut paikallaan. Hippu tulikin perässä ja hetken päästä alkoikin kuulua haukahduksia ja kohta ajo taas jatkui sitä kesti ehken parikymmentä minuuttia ja metsästäs kuului valitusta taas pientä ajoa ja valitusta vilkaisu tutkaan osoitti koiran suunnistavan autolle läksinkin heti perään.

Hippu tulikin vastaan ja laitoinkin kuonon kohti autoa, vaikka  hän liikkuikin ihan ripeästi. Koira kyytiin ja rupesin tarkastamaan tassuja kaikki kunnossa. Vilkaisu mahan alle paljasti totuuden koiran käytökseen, muutama nisä oli hankautunut veresnahalle, vaikka karstetta ei pahasti ollutkaan, vaan pieni pakkanen ja lumi jota oli kumminkin sen verta että koira joutui jo menemään ns. uimalla olivat aiheuttaneet pieniä vaurioita.

Niimpä me sitten keskeytimme jahdin siltä päivää ja nyt sitten Hippu on viettänyt sairaslomaa.
Ja jos nisät paranevat hyvin ja kelit sallii niin koitamme vielä käydä maastossa tällä kaudella, vaan toistaiseksi ulkoilu täytyy harrastaa muuten lenkkeillen.

1 kommentti: