03 helmikuuta 2013

Riistaa Ruoaksi

Riista kuuluu perheessämme hyvin suurena osana keittiömme raaka-aineistoa. Lapsetkin pitävät riista-ruoista ja varsinkin nuoremman tyttäremme lempiriista jostain sattuneesta syystä on jänis.

Nuorimmainen onkin ollut innolla mukana metsästys- ja koiraharrastuksessa ja siinä sitten on opeteltu kaikkea mikä metsästykseen ja koiraharrastukseen liittyy. Riistan hoitoa, koirien koulutusta, kilpailua, metsästys ja erätaitoja jne... ja tietenkin riistaa kunnioittava saaliin oikea käsittely aina ruokapöytään asti.

Kuluneena kautena nuorimmainen onkin varsin kunnioitettavan ahkerasti kunnostautunut niin koe kuin metsätys reissuillakin. Sillä varsin harva 10 vuotias neito jaksaa olla ja kulkea metsissä ihan koko päivän ilman niri narinoita, kysellen, kuunnellen ja muutenkin ollen innoissaan mukana.

Ja tästä syystä hän saikin valita viimeisimmän riista-aterian, ja kun toive ruokaa kysyin, niin oli vastaus hyvin lyhyt ja ytimekäs ! "Jänisvartaita"  kuului vastaus.

Eipä ollut moinen tullut itsellä koskaan mieleen, joten eikun aivonystyrät liikenteeseen ja suunnittelemaan menu......


              ........ Ja tuloksena oli jänisvartaat A´la Pupu-poimurit


Ja mitäpä olisi ateria ilman jälkiruokaa joten bonuksena..........


                .......... Karpalo-jäädyke Pupu-poimurien tapaan.

2 kommenttia:

  1. Meillä on harvoin jänistä pöydässä. Mutta olen joskus tehnyt pizzaa pupusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tosiaan riista syödään paljon tai sitten omalla tilalla kasvatettua, tämä kun on tämmöinen elämäntapa, käytämme mahdollisimman paljon lähellä tuotettua ja kun kerta mahdollisuus on niin kasvatamme itse ja sitten nuo luonnonantimet kaikin puolin hyödynnetään. :)

      Poista