12 huhtikuuta 2013

Kevättä odotellaan

Niin se vain talvi pitää tiukasti otettaan, vaikka aurinkoiset säät onkin suosineet ulkoilioita. Niin tuleva kevät ei oikeastaan näy meillä kun vasta teiden varsilla, kun yöpakkaset on vielä ollut aika kovat  -15 c ja paikoin jopa ylikin. Eipä silti näistä aurinko keleistä onkin nautittu oikein urakalla. Ja ulkoiltua on tullut aina kun vain vapaata on ollut ja eipä Hippu ja Nelli ole asiasta valitusta esittäneet,  päin vastoin :)Mikäs siinä tuollaisten kelien vallitessa on ulkoillessa, sehän on suoranainen nautinto :)

Vaan joskus se voi yllätyskin kohdata lenkkeilijää. Tuossa alkuviikolla lähdettiin lenkille hienossa aurinkoisessa säässä ja kesken matkan talvi jälleen meidät yllätti. Hippu ja nelli tutkaili hyvinkin tarkkaan lumista tietä josko olisi tuoreita lumijälkiä vaikka ensin hieman katsoivat et ootko tosissas et vielä jatketaan lenkkiä. Tulihan sitä lunta ihan kiitettävästi takki oli aivan yltä päältä lumesta hetkessä, vaan lenkki vedettiin loppuun asti kesken ei jätetty.

      Siis ihan oikeesti jatketaanko me ??? No okei mennään sit :)


Pakkanenkin kerkesi hieman kiriä kun lenkkiä tehtiin ja kotia päin tullessa alkoi pikitie olla jo jäinen ja tennarikin rupesi hieman lipsumaan. Hippu ja Nelli olisi hyvin mielellään lähtenyt metsän puolelle. Liekkö jo jänöt olleet liikkeellä siinä iltapuhteella kun neidit tasaisin väliajoin pinkaisivat kohti metsää, no onneksi siihen osasi varautua niin pysyi pystyssä siinä jäisellä tiellä. Kun kaksi tuollaista täysi kasvuista ajuria nykäisee kohtalaisella voimalla, varsinkin jos kerkeävät hieman vauhtia saamaan.No luminen tie sitten oli mielenkiintoinen. Tuhina oli mahoton kun matkaa tehtiin, kuono värisi lähes taukoamatta, mitä nyt välillä vähän vilkaistiin metsään ja taas nuuskutettiin :)           Iskä päästäänks me tuas mettään ku lunta sataa ????


Vaan eiköhän se kevät ota pian yliotetta talvesta, kun säätiedotkin on luvanneet jo vesi ja räntäsadetta sekä  lämmintä yöksikin. Vaan niitä odotellessa näillä mennään. :)2 kommenttia:

  1. terveheksi kamut,täällä kans on sadellut vettä ja räntää vuorotellen,tänään ol poutaista,mutta harmaata,kyllä se kevät meille tulloo,uskokaa vain,kunhan saadaan lumet kaikki pois ensin ja luonto heräämään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä ! Nyt on parin päivän aikana kevät edennyt ihan hurjalla vauhdilla, kun on satanut ja pitänyt lämmintä, niin on lumet saanut kyytiä ihan urakalla.

      Poista