07 huhtikuuta 2013

Yllätyksiä ulkona

Tuossa aamusella tuli navetta töiden ja aamukahvin jälkeen hipsittyä ulkosalle kameran kanssa, tarkoituksena ottaa kuvia noista lähi pelloista, kun ne on tampattu niin täyteen jänön jälkiä et tuntuu et enempi on jälkeä kuin puhdasta hankea. On sen verta mukava näky kun on polkua polun perään, tietää ainakin et ensi syksylle Hipulle ja Nellille riittää töitä.

Siinä minä sitten aamusella ensi auringon säteiden peilatessa hankea seisoskelin pihatiellämme ja tiirailin etsimen läpi peltoa, välillä räpsäten kuvia tuosta jälki määrästä. Sitä jälkeä vaan on niin paljon jos aikoisi kaiken saada samaan kuvaan niin olisi pitänyt tehdä panoraamakuvaus, vaan tuo meidän kuvan käsittely ohjelma ei ole oikein oivallinen siihen.


Vaan yllätyksekseni sain huomata jotain vilahtavan etsimen oikeassa reunassa joka liikkui vinhaa vauhtia vasemmalle.....  No Herra tai Rouva Jänöhän se siinä puikkelehti aamulenkiltä kotia päin. Sitä siinä seurailin linssin läpi koittaen ottaa kuvia, vaan matkaa oli parisen sataa metriä, joten ei se oikein sellaiselta matkalta oivalleen onnistunut."No hyvä on hyvä on mie olin se tamppari tuossa pellolla, vaan oli siinä kaveritkin auttelemassa."Näin sitä voi pienistäkin asioista saada iloa ja piristystä päivään, lapsukaisetkin koetti katsella ikkunasta olisiko sitä jänöä vielä näkynyt, vaan oli jo pitkä korva kadonnut metsän suojiin nukkumaan.

                              Iloista kevään jatkoa :)

2 kommenttia:

  1. Voi ryöttinäs kuitenkii,siellä se meitin herkkupala mennöö,minä tytt
    önen olen kova noita metästään,vaan syksyllä vasta,mutta sitäkii hartaammin,ootas jänönen vaan:D

    VastaaPoista
  2. Niinpä :) meilläkin taitaa olla lapsillakin ehdottomasti suosikki riista jänis, ja tuota jälki kenttää riittää ihan joka puolella toivottavasti ei mikään tauti pääsee tekemaan tuhojaan.

    VastaaPoista