09 huhtikuuta 2013

Kuvausta kyläreissulla

Tuossa viikonlopulla kylättelyreisua tehdessämme tuli kerrankin muistettua ottaa kamera matkaan. Siinä kun  matkan varrella sattuu olemaan mukava pikku koski, jota on monestikkin pitänyt kuvata vaan aina se kamera on jäänyt kotiin ja joka kerta ohi ajaessa on tullut harmiteltua sitä varsinkin näin talviaikaan. No nyt sit se kamera oli matkassa ja auto pistettiin levikille parkkiin ja kameran kans kosken varteen vaimoni turvallisuus ohjeiden säestämänä :D  on kuulemma joskus asiakkaat kertoneet minun kuvaus tavoista hänelle ja kuulemma ne kertomukset on hieman huolta herättäneet vaimossani. Jos sitä nyt joskus roikkuu yhdellä kädellä puun oksassa ja kamera toisessa kädessä kosken kosken yllä kuvaten jää muodostelmia...... no eipä siitä sen enempää.

Vaan kuvia ottaessa hämmästys oli suuri, jotain hämärää oli kamerassa, kuvat otti kyllä ihan normaalisti, mutta tuntui että värisävyt jäi jonnekkin kennon taakse piiloon. Vaikka kuinka koetin eri säädöillä niin aina vaan kuvat oli kauhean kylmiä ja sinisävyisiä, minä kun pyrin kuvaamaan aina manualisäädöillä en halua käyttää automatiikkaa. Sitten lopulta otin yhden kuvan automaatilla ihan testi mielessä ja tadaaa kuva oli ihan ok  kokeilin vielä hetken kuvailla kun arvelin että tuo minun uusi objektiivi opetuttaa kuvaamaan kun siinä on valovoimaa ihan erilailla kun siinä aikaisemmassa objektiivissä. En minä sitten niitä hyviä jää kuvia saanut ja matkaakin täytyi jatkaa kun kylässäkin pitäisi keretä olla, joten arvelin jättää opiskelun toiseen kertaan.

Mutta kyllä se jäi mieltäni askarruttamaan ja kotona sitten tuli pähkäiltyä ja testattua kameraa ja siis hä sisällä kuvat ihan hyvät en ymmärrä ??? Aikani kun siinä kameraa pyörittelin ja tutkailin ja testailin, niin vihdoin välähti ! joku oli lainannut kameraani ja olipa vielä samalla muuttanut sieltä asetuksia sisäkuvaukseen ja enhän mie sitä siellä kosken partaalla tajunnut ruveta tutkimaan, nyt sit kuvat ulkosallakin taas tuntuu onnistuvan kun asetukset muutin takas, eli reissu pitää tehdä uudelleen. Vaan tässä olisi jokunen epäonnistunut otos sieltä koskelta.
kuvia on hivenen muokattu kuvankäsittely ohjelmalla ja tuohon yhteen kokeilin mustavalko efektiä, itse en ole kauhean tyytyväinen, kritiikkiä otetaan vastaan kun se auttaa kehittämään itseään kuvauksessa.

 Ja hommat kun ei se aina mene niin kuin Strömsössä, niin välillä sitä epäonnistuukin ja hyvä niin :)

tuossa muuten olisi  yks kuva jäämuodostelmasta joka on otettu sillä apinakuvaus tekniikalla :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti