17 toukokuuta 2013

Nelli Nappi-silmän juhlapäivä

Aivan tänään on meidän nuoremman ajuri-neidon synttäripäivä ja Neilli-Nappisilmä täyttää 2 vuotta. Kakkukekkerit vietettiin yhteisesti Hipun juhlapäivänä ja muutkin synttäri herkut nautittiin silloin.

Nellin elinkaarella ei vielä ole aivan mahottomia kerennyt tapahtumaan. Näyttelyissä eikä kokeissa vielä ole käyty, mutta tänä vuonna olisi meininki aloittaa tuotakin toimintaa.

Mistä sitä sitten aloittaisi ? Nelli syntyi kaksi vuotta sitten erään metsästyskaverini kotiin ja kun minulla oli tiedossa tulossa oleva pentue olinkin jo kerenneyt varailla siitä Hipulle tulevaa seuraajaa. Sillä ajatuksella jotta kun sitten Hippu aikanaan jää eläkkeelle on jo tarhassa työ ikäinen koira, eihän Hipun ikään nähden pennun ottamisella olisi ollut kiire, mutta olin tykästynyt Nellin emän ajotyyliin ja hyvät suvutkin takana on joten päätin sitten ottaa jo kaverin kaverille. Alun perinhän minun piti pennuttaa Hippu ja jättää siitä pentu itselle, mutta asiat ei aina mene niin kuin niiden toivoisi menevän joten siksi tämä järjestely.

Nelli on ollut aivan vasta kohta hipulle, ensi ajot 1 h 15 min otettiin jo 4 kk iässä ja kun kelit sitten viileni, niin rupesi asiat muuttumaan. Nellistä ilmeni piirre joka pisti hieman koulutus metodeja uusiksi ja lopulta sitten jo lumien ollessa maassa jouduin tekemään päätöksen. "Nyt hihna kiinni ja koira jäähylle" Nelli oli silloin todella kuuma tyttö ja vietti meni niin yli jotta pakko oli pistää kakara jäähylle, niimpä ekana talvena käytiin vain muutama mielen virkistys metsäkeikka. Ja pakko sanoa sitä päätöstä en ole katunut. Syksyllä rupesi tilanne olemaan ihan eri Nelli oli jo paljon rauhallisempi. Ääntä tulee vieläkin kyllä yö jäljelle, mutta ajot on sujunut jo todella mallikkaastikkin ja rohkenin jopa 4 jänistä Nellille viime kautena ampua, hyvistä ajoista tietenkin.
Niin Nelli on todella energinen ja erittäin iloinen ja sosiaalinen koira ja siksi Nellin lempinimi onkin ms ADHD .

              Nelli sisaruksineen


             Nelli nappisilmä

           
                   Ensi kohtaaminen


           ja kaverit heti alusta alkaen


       Ja vihdoin koitti heinäkuu ja Nelliä päästiin hakemaan kotiin

                Viimeiset leikit synnyinkodissa ennen matkaa


 Ja matka vie pieneltä kulkijalta voimat ja heti piti torkut ottaa ennen tutustumista uusiin kavereihin

Ihan alussa Hippu oli loukkis ja hieman jurjetti pennulle, mutta asiaa pähkäiltyään hyväksyi tilanteen ja kavereja ollaan.... Ja tässä sitä kumppanukset pitävät siestaa Hipun työpäivän jälkeen. 


Ja kuten näkyy hyvin Hippu Nellin sitten hyväksyi, ja jostain kumman syystä Nelli istuu aina mielellään hipun päällä ja toinen vaan kuuntelee..... Ihania kavereja :)


              Nellin ekoja metsä keikkoja


  Ja kun se sopiva hetki koitti päätettiin nelli palkita ekalla kaadolla ikää n. 1 v 5kk


Ja vaikka Nelli onkin ADHD niin kyllä hän on kiltti tyttö (sille päälle sattuessaan) ja kissojenkin kanssa mahdutaan samalle petille.
               Ja meidän päivän sankari tänään Nelli 2 v

3 kommenttia: