26 toukokuuta 2013

Sunnuntai treeniä.....

Kokeilimme tuossa Nellin kanssa  tuas pientä treeniä heinäkuun näyttelyä ajatellen, pienen alku hyppelyn jälkeen olin jopa erittäin tyytyväinen Nellin työskentelyyn :)
Kokeilimme kaikkea mahdollista juoksua, mittausta, tarkastettiin hampaat joka oli Nellistä hieman inhottava juttu, mutta antoi kumminkin katsoa ja harjoiteltiin myös ihan vain paikallaan oloakin. Ja tietenkin kun homma meni hyvin niin palkinto napsahti tietenkin heti. Alussa kun kokeilin että makupala oli juostessa kädessä valmiina ns. porkkanana niin juoksu ei oikein onnistunut vaan Nelli yritti koko ajan hyppiä ottamaan makupalaa, joten namit jätettiin taskuun ja homma rupesi onnistumaan. Videoituakkin tuli tuota treeniä niin pystyypähän kattoo  siitä kuinka Nelli liikkuu ja missä itellä on parannettavaa, kätevää tää nyky tekniikka :D


Oikeastaan ihan luottavaisin mielin lähdemme nellin kanssa kehään kun kyllähän tuo ms. ADHD osaa näköjään rauhoittuakin paikalleen :)


Ja lopuksi pientä poseeraus harjoitusta, ja sitten pienet leikit lopuksi ikään kuin palkintona ja tietenkin makupaloja kun palattiin tarhaan ja ei Hippuakaan saanut unohtaa täytyihän hänenkin jokunen natu saada ihan vain näin vanhemman oikeudella jottei tule pahamieli toiselle :D

4 kommenttia:

 1. Hyvinhän tuo meni. Harjoitus tekee mestarin. Tuttua hommaa tuo meilläkin. Nyt on vaan aikaa, kun on viimeksi käyty näyttelyssä. Me aina välillä kerätään muutama tuttu koiraihminen ja mennään yhdessä koulun kentälle harjoittelemaan. Tulee harjoiteltua myös sitä, että on muitakin koiria paikalla. Joskushan sekin voi olla pieni haaste :).

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) tyytyväinen olin kyllä nellin toimintaan näin aluksi menemme kotipihassa ja meinminki kyl oli et otamme just noita häiriö tekiöitäkin mukaan eli toisia koiria ja ajateltiin käydä myös kaupungillakin totuttelemassa hälinään ja sit ite kisapäivänä menemme hyvissä ajoin jotta Nelli saa paikanpiällä totutella hajuihin ja ympäristöön ylipiänsä.

  VastaaPoista
 3. Nellihän meni jo hienosti, mutta yrittäkää harjoitella liikkeitä hihna löysällä. Nyt Nellin etuliikkeet meinaa vähän kärsiä. Toisena kannattaa yrittää pitää Nellin katsella alhaalla, ja välttää sitä, että pää nousee ylös. Tätä kannattaa harjoitella niin, että ottaa esim. jakkaran (yms. huomiota herättävän), jolle laittaa rasian, jossa on pari herkkua. Näin koira katsoo niitä, eikä hae kontaktia sulta. Jakkaralle ne kannattaa laittaa sen vuoksi, ettei koira opi etsimään herkkuja maasta, vaan löytää ne aina jakkaralta.

  Sitten vielä, tuossa edestakaisessa sää käännyit niin, että jäit tuomarin ja koiran väliin. Eihän tuo pieni käännös noin päin nyt mikään maailman loppu ole, mutta ite teen tuon niin, että sekä minä, että koira käännymme paikoillaan, eli koira palaakin takaisin mun oikealla puolella. Samalla joudun vaihtamaan hihnan kädestä toiseen. Käännöksen voi tehdä myöskin vastapäivään, jolloin koira kääntyy paikoillaan, etkä joudu koiran ja tuomarin väliin. Tämä on kätevä myöskin silloin, jos (ja kun...) heti kehän laidalla on koiria, ja oma koira haluaisi tekemään tuttavuutta.

  Tulipas selkeä romaani, mutta toivottavasti saat jotain selvää!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä :) Mulle kun nämä näyttelyt on harvinaisempaa toimintaa niin väkisinkin tulee vielä pikku virheitä ja just siks pistinkin videon nauhottaa jotta voin jälkikäteen kelata tapahtumia kun kaikkea ei huomaa tuossa juostessa. Mutta hyvä tietää missä on petrattavaa :) Niin tuossa tosiaan tein sen virheen et mulla oli alussa natu kädessä, niin Nelli vähän niin kuin haki sitä mun kädestä vaikka siinä ei enää mitään olutkaan. No onneks meillä on vielä aikaa treenata noin kuukaus. :)

   Poista