17 elokuuta 2013

Fiilistelyä ennen H-hetkeä :)

Nyt kun rupeaa jo ovea kolkuttelemaan irtilaskun hetki niin mukava on ollut muistella aikaisempia hienoja erä  hetkiä. Paljonhan niitä mukavia muistoja on ja läheskään kaikista ei ole kuvia, mutta ne kaikkein  hienoimmat hetket on vietetty  tyttäreni kanssa niin metsästys kuin koe reissuillakin.Totta kai se oman koiran ensimmäinen saalis on aina hieno hetki. Vaan niin oli sekin kun Hippu pokasi ensimmäisen ykkösensä ajokokeissa.


Ja Niitä ekoja kaatoja Nellin ensimmäinen jänö :)

Ja mieleen painuva kokemus oli sekin kun kesken aamukahvitteluni bongaan pellollamme ketun eikun pika pikaa hakemaan kivääriä asekaapista,  repo oli jo kerennyt melkein metsän laitaan kunnes sen ristikolle sain ja lopulta ampumamatka oli karttaohjelmalla mitattuna n. 175 m ja tuo kaveri sitten olikin hieman erikoinen tältä  näes puuttui häntä lähes kokonaan.
Joskus metsällä tilanteet tulee nopasti...  joten samalla saattaa tulla myös metsänhoito toimenpiteitä. No kyllähän tuo koivikkoni kaipasikin pientä harvennusta :D


 Vaan ne hetket tyttäreni kanssa :) Tietenkin mieleen painuvin reissu on se ensimmäinen reissu metsälle. Silloin kävimme hänen kanssa sorsajahdissa ja hienosti 6 vuotias nuori-neiti jaksoi olla mukana ja taisi olla jo silloin hänelle mielekästä touhua. Kysymyksiä tuli ihan solkenaan ja muistan kuinka hän jossain vaiheessa katseli haulikkoani ja kysyi minulta "isi mikä tuo punainen juttu tuossa piipun päässä on ?" Minä koetan selittää että se on ns. jyvä jonka avulla tähdätään ammuttaessa ja kun vastaus ei ollut tarpeeksi tarkka neitokaiselle tuumaa hän silmiään räpäyttämättä jotta "isi et sie tai olla ihan viisas" no nauruksihan se meillä meni.


Jänis jahdissa on oltu monet monet kerrat yksissä tuumin ja ylpeä kyllä olen tuosta neitokaisesta. Hän ammentaa tietoa minkä kerkeää ja alkaa olla jo melkoinen tekijä metsällä vaikkei vielä ole muuten kuin vain mukana seuraamassa. Mitenkä moni 8 vuotias osaa lähestyä talvella ajoa niin jottei jänis ota karkkoa ja vielä jaksaa olla aloillaan hiljaa niin että jänis istuu n. 25 m kuuntelemaan missä koira tulee tai moniko 8 vuotias tarttuu puukkoon ja käsittelee saaliin lähes itsenäisesti? Eikä neiti tuota pidä metsästystä minään ihmeenä tai kauheana asiana päin vastoin innoissaan on aina mukana ja  harrastusta harjoitetaan kuitenkin monipuolisesti ja opetellen hyviä metsätystapoja. Ja koska se saalis ei ole se pääasia olemme käyneet myös ihan treenaamassa koiria ja tietenkin riistanhoito on yksi tärkeimpiä asioita joita myös opetellaan. vaan upeita hetkiä olemme viettäneet ja uskon että tulemme viettämään jatkossakin.                    Ekä jänö Tyttären ollessa mukana


                               Ja talvi jahtia


               Väsyneet kaverukset treenireissulta palatessa


                         Ja riistankäsittelyn opettelua


Vaan oikein mukavaa viikonloppua ja leppoisaa loppu lomaa kaikille karvakorville :)

3 kommenttia:

 1. Arvaa vaaan,miten jo tassuja syyhyää metsikköön ja siellä tietty,no niihin jänösiin..Voi juku,kunhan pääsen sinne,saat arvata miten luika alakaa.Kiitos samoin sinne Hipulle ja Nellille:)T.Ritu ja ystis Junnu♥

  VastaaPoista
 2. Ihana lukea, miten kaikkia lapsia ei sentään tässä maassa "Disneyfikoida" eli kasvateta pullossa ja pumpulissa luulemaan, että ruoka tulee kaupasta ja metsän eläimet juttelevat ja ovat kaikki kavereita keskenään :)

  Söpö ja Höpö toivottavat hyvia pupunajoja ja runsaita saaliita :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) Niin tuo neitokainen on jo 11v ja kulkenut minun mukana metsällä n. 6 vuotiaasta asti ja tuossa jokunen aika sitten suoritti metsästäjän tutkinnon ja nyt on syksyn jahteja jo kovasti suunniteltu :)

  VastaaPoista