30 elokuuta 2013

Vaikka onkin ollut varsinaisen lämpöinen alku syksy, niin on Hippu ja Nelli silti päässeet tasaisesti metsään. Treenit on kyllä pidetty lyhkäisinä kaksi tuntia korkeintaan neljä tuntia ja lepoa sitten useampi päivä aina metsäpäivien välissä.Näin on tullut toimittua ihan lämpimistä keleistä johtuen ja muutenkin näin kauden alussa on ihan turha koiria ajattaa liikaa. Sillä yleensä se kostautuu myöhemmin syksyllä, kun eihän nuo mitään koneita ole ja eläinkin voi stressaantua ja pala ns. puhki ihan siinä missä mekin jos teemme liikaa töitä.

Vaikka eipä silti kyllä Hippu ja Nelli on noista metsäpäivistä nauttineet täysin rinnoin, vaikka ne onkin olleet vielä rajattuja ajan suhteen. Ja mukava on ollut itsellänikin kun on saanut kuunnella ajoja ja samalla varautua talveen hamstraamalla milloin mitäkin metsän antimia :)

Viime pyhänä Nellin ollessa ajovuorossa tuli itsellä poimittua sieniä. Paikoitellen oli ihan hyviäkin, mutta paljon joutui jättämään huonon laadun takia metsäänkin. Parhaimmat sienet tuntui löytyvän kosteimmilta paikoilta ja sankollisen keräsin Nellin eka erän aikana.Tatteja ei pahemmin näkynyt muutaman hyvä kuntoisen punikkitatin löysin ja kyllä niistäkin sai herkullisen kastikkeen rouskujen kera ja omasta maasta uusia perunoita njam herkullinen päivällinen oli valmis.

Nellin työstäessä pupua oli hyvää aikaa siivota sienet jo metsässä, ja erän loputua tipautin sieni sankon kulkiessa kotiin ja vein Nellin toiseen kohden ja luiskautin hihnan vielä irti. Hyvin Nelli molemmat jänöt löysi ensimmäinen löytyi 10 minuuttiin ja toinen 21 minuuttiin. toista jänöä annoinkin Nellin ajaa vain tunnin ja sitten vihellettiin peli poikki, siinä oli kyllälti treeniä sille kertaa.Vaan lämmin keli vaatii veronsa vaikka koirien kunnosta on huolehdittu kesän aikana, niin siltikkin työpäivän pääle oli mukava rojahtaa sohvalle :DNelin vetäessä sikeitä oli minun vielä työskenneltävä. Sienet täytyi vielä ryöpätä ja laittaa suolaan jotta talvella saisi herkutella sieniruoilla.


Valmista tuli eikun purkit kylmään odottamaan jatko jalostus ja itse samalle sohvalle ettonille nellin kanssa :D3 kommenttia:

 1. Meillä alkaa kyllä olla jo paras tattiaika takana. Rouskuja ja haperoitakin on nyt aika heikosti, kun on ollut kuivaa pitkään.

  Arvelen, että olitte tänään maastossa jo jänisten perässä. Mitenkäs meni?

  VastaaPoista
 2. Oikeastaan 1.9 ei oltu maasstossa kun meillä oli aamupäivälle muuta ohjelmaa jota ei voitu siirtää. Nelli kyllä kävi la iltana ottamassa pienet tyypitykset Haku 2min ja ajatin 2 H ja kotio se meni ainakin loistavasti :) On kyllä sinänsä harvinaista etä en ollut jänisjahdin aloitus päivänä maastossa, kun se on minulle se metsästyskauden varsinainen avaus. Tänään kyllä sitten oltiin tyttären kanssa erästelemässä, mutta siitä postaan tässä jossakin vaiheessa :)

  VastaaPoista
 3. Näinkin jo uudemman juttusi. Kyllä asioilla on tärkeysjärjestyksensä.

  VastaaPoista