07 elokuuta 2013

Lauantain marjareissu :)

Täytyy kyllä tunnustaa että viime viikot on ollut aika hektistä aikaa ja ei oikein ole kerennyt koneenkaan ääreen rauhoittua. Vaimoni jalan tulehduttua on marjojen keruu nyt ollut kokonaan minun kontollani. Eipä silti kyllähän tuo rakas vaimoni oli kovasti lähdössä vattuun, mutta annoin tuohon ajatukseen jyrkän vastalauseen. Turhahan se on itseään liikaa rasittaa, ja kun minä kummiskin tykkään tuolla luonnon helmassa viipetellä. Nuorempi tyttärenikin on ollut useammallakin reissulla mukana. Viimeksi nyt viikonloppuna kävimme töitteni jälkeen poimimassa mustikoita ja hyvin neiti tuntui viihtyvän. Ja siinä samalla marjoja poimiessa oli hyvä kerrata asioita metsästäjän tutkintoa varten, viime viikollahan hän kyllä jo kävi, mutta harmillisesti jäi kahdesta virheestä kiinni. Silloin kun koetta käytiin läpi niin tutkinnon vastaan ottaja totesi tytölle jotta "näkee että olet lukenut paljon". Näytti siltä että nuo virheet oli ns. ymmärrys virheitä. Kun kyllähän ne kysymykset on esitetty aika ovelasti joten ei ihme jos 11 vuotias ei ihan kaikkea heti hoksaa, vaan ei hän luovuta kovasti kertailee asioita ja uusi tutkinto päiväkin onjo  kiikarissa ja kovasti suunnittelee syksyn eräretkijäkin :)

Mutta hieno oli marjareissu viimeksi. Näki kuinka tyttökin nautti reissusta, nähtiin siinä samalla reissulla kaksi todella hyvää koppelo pesuetta n. 10 poikasta per pesue ja kaikki muutkin näkemämme kanalintu pesueet ovat olleet todella hyvä kokoisia, mitä kesän mittaan on tullut vastaan ja se on ollut ilo huomata kun pesinnät ovat onnistuneet :)

Vaan ensimmäisen sankollisen jälkeen olikin hyvä viettää taukoa paikalla ja samalla sitten hieman kerrattiin jokamiehen oikeuksiakin. Ja kun olimme omilla maillamme niin tämäkin toiminta oli ihan luvallista, mutta turvallisuus ennen kaikkea joten paikka valittiin ihan rannasta, jotta makkara tulet saataisiin hyvin lähtiessä sammutettua.


Mukavasti siinä useampi tunti vierähti ja kotona olimme sitten vasta ihan iltahämärissä ja pari sangollista mustikoita tuli poimittua tuolla reissulla ja kyllä neitikin uutterasti poimuria liikutteli ja marjoja sankoon kumosi.Vaan luulen että nyt on ensi talven mustikat jo kasassa ja jäämme odottamaan puolukoiden sekä karpaloiden kypsymistä joita kyllä näyttä tulevan todella hyvin myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti