29 elokuuta 2013

Jänis treeniä ja Marja-menninkäisiä

Viime viikon lopulla tuli Hipun kanssa jälleen pidettyä treenipäivä. Ja silloin otimmekin hieman pidemmän  pläjäyksen. Kokeita ajatellen kaksi ylös ottoa oli lauantaille suunnitelmissa ihan jo senkin takia kun Hipulla on n. viikon päästä tämän kauden ensimmäiset kisat. Kelithän kyllä on meillä nyt ollu vähän turhankin lämpimät ja kuivat, ja sen takia ei olla vielä täysiä työpäiviä vielä metsässä tehtykkään.

Mutta kun sitä lauantai aamuna ajelin tuttuihin maastoihin hämmästyksekseni huomasin näillekkin kulmille saapuneen peräti kahdella autolla "Marja-menninkäisiä" siis Thaimaalaisia marjanpoimijoita. Tuo nimitys tuli eräästä koomisesta tarinasta jonka tuossa joku aika sitten kuulin. Jossain päin suomea oli joku kaveri ollut mökillä ja ilmoittanut vanhemmilleen saaneensa kiinni menninkäisen ja kun vanhemmat olivat menneet paikalle, niin oli liiteriin ollut lukittuna Thaimaalainen marjan poimija. :D No eipä tuo mitään onhan noita marjoja metsät väärällään ainakin tänä vuonna :)

Mutta ihan hyvin Hippu tuntui lauantaina toimivan vaikka keli oli tuskallisen lämmin. Eka erä läksi liikkeelle 35 min haulla ja sitä lystiä pidettiin kaksi tuntia (normi koe erä). Ajoa tuohon sain ehken tuntisen verran luku on epätarkka kun jänö halusi ottaa heti eka lenkin jälkeen kauhiat ritolat ja jouduin kurvaamaan autolla kaksikon perään. lopultaan se erä kyllä päättyi hukkaan. siinä ekan erän aikana autolla kaahailun lomassa tuli itsekkin poimittua hieman jo puolukoita, mutta ei kyllä vielä ole kiire survospuolukoilla. Hillo puolukoiksi kyllä nyt ovat oikeastaan parhaillaan.

Toinen erä sitten joka kylläkin sitten jätettiin puolikkaaseen otettiin ihan synnyin kotini kupeesta ja kyllä se jänö löytyi hyvin siihenkin erään vaikka alkoi olla jo liki puolipäivä ja aurinko lämmitti melkoisesti. Hakua tuli tälle jänölle 39 min. Erittäin tyytyväinen olen varsinkin kun huomioin silloisen sää tilanteen. Tämä jänö saikin oikeastaan jo paremmin kyytiä vai liekkö se johtunut siitä että tällä kertaa sain kuunnella ajoa yhdestä kohtaa ilman väli siirtymisiä autolla :D Eihän se tunti mikä tuota juoksutettiin, nyt ihan yhtenäistä ajoa ollut kun ei se jänökään oikein halunnut juosta se oli pieni päräys ja piiloon sitä menoa pidettiin se puolikas. Neljästi pääsin jäniksenkin näkemään sinä aikana, ja hauskaa näytti Hipulla olevan pupun kanssa. Vaikkia voihan se olla että se tunne on ollut vain Hipulla, siltä se ainakin välillä näytti kun jänöä katsoin :D

Vaan sitten mukavan päivän jälkeen olikin minun hyvä kääriytyä kerälle auton penkille, kun tuo isäntä heltyi ja otti farmarin tapoksin sijasta viereen apukuskin paikalle :)Ja tässä sitä tyytyväisenä matkataan kohti koti sohvaa, jossa sitten voin jatkaa makoisia unia noista pikku-puppeloista.Vaan kattokaas vielä tuosta kuinka minä tyttö pistin pupulle vauhtia ! Isäntä ainakin sanoi että meinas olla naurussa pitelemistä kun laitoin pienet jänis kevennykset. Oli kuulemma pupu juossu melkein isännän varpailta kun sillä oli niin kiire. Kivaa minulla kyllä oli vaikka vähän tuon jälkeen sitten isäntä ottikin kiinni, mutta lupasi kyllä että sitten viikonlopulla taas mennään :)


 Oikein mukavaa ja jahtirikasta syksyä kaikille kavereille toivoo Hippu ja Nelli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti